ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ-ΠΕΙΡΑΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Το παράρτημα του Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας στο Πειραιά  καταγγέλλει τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκαν στελέχη και μέλη του ΚΚΕ την Πέμπτη βράδυ στο Πέραμα, από ροπαλοφόρους τραμπούκους της Χρυσής Αυγής που με μανία και λύσσα τους επιτέθηκαν δείχνοντας ότι ήθελαν να υπάρξει νεκρός.

Ανάμεσα στους τραυματίες είναι και ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά και στέλεχος του ΠΑΜΕ, συνάδελφος Σωτήρης Πουλικόγιαννης και άλλα μέλη του σωματείου.

Οι ψευτοτσαμπουκάδες της Χ.Α νομίζουν ότι με τέτοιες ενέργειες, θα φοβίσουν το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα, θα το αποκόψουν από την δράση του μέσα στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.

Θυμίζουμε στους σύγχρονους ταγματασφαλίτες, ότι είμαστε πολύ σκληροί για τα δόντια τους, και πως οι εργάτες ξέρουν να απαντούν, όπως το ίδιο έκαναν στους προγόνους τους,

Αποδεικνύεται ακόμη μια φορά ότι είναι τα μαντρόσκυλα της εργοδοσίας και των εφοπλιστών, που θέλουν τους εργαζόμενους δούλους, με μεροκάματα πείνας, ανοργάνωτους μακριά από τα συνδικάτα και τους συλλογικούς αγώνες.

Λένε οι φασίστες ότι για την ανεργία στη Ζώνη και στο Πέραμα φταίει το ΠΑΜΕ. Δηλαδή σε μια σειρά άλλους κλάδους, χώρους δουλειάς και περιοχές τι γίνεται; Η ζωή των εργαζόμενων είναι ρόδινη; Αυτό που τους κόφτει είναι ότι κόφτει και τα αφεντικά τους, να κρατούν μακριά τους εργάτες από τον οργανωμένο ταξικό αγώνα, που είναι ο μόνος δρόμος για να ζήσουμε καλύτερα.

Οι οικοδόμοι έχουμε πείρα, ότι κατακτήσεις είχαμε δεν μας τις χάρισαν οι μεγαλοκατασκευαστές και μεγαλοεργολάβοι. Με τον οργανωμένο και μαζικό αγώνα μας τις κατακτήσαμε.

Καλούμε τους συναδέλφους, αλλά και όλους τους εργάτες όχι απλώς να τους απομονώσουν, αλλά να μην αφήσουν ούτε πέτρα να σταθούν.

 

Ο φασισμός δεν θα περάσει, όπως και τότε έτσι και τώρα.