ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ

%ce%b3%ce%b5%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%b7-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b5%ce%bb%ce%b5%cf%85%cf%83%ce%b7-2018

(Το ψήφισμα σε μορφή .pdf)

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

 

Εμείς οι οικοδόμοι, μέλη του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, που συμμετείχαμε στη Γενική μας Συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε στις 4/11/2018:

 

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που εμπλέκει τη χώρα μας και τους εργαζόμενους όλο και πιο βαθιά στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, στα πλαίσια της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης», δηλαδή της εξυπηρέτησης των συμφερόντων του κεφαλαίου εις βάρος του λαού μας. Αποδεικνύει συνεχώς ότι είναι ο καλύτερος σύμμαχος του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού.

Ξοδεύει κάθε χρόνο πάνω από 4 δις ευρώ για εξοπλιστικές δαπάνες του ΝΑΤΟ, την ίδια στιγμή που τσακίζει μισθούς και συντάξεις, που δεν υπάρχουν σχολεία-νοσοκομεία, που κάθε φορά που βρέχει, πλημμυρίζει η μισή Αθήνα. Έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε ορμητήριο του ΝΑΤΟ στην περιοχή, ενώ παρουσιάζεται πρόθυμη να παραδώσει κυριολεκτικά όλη τη χώρα για να μπορούν να αναπτύσσονται ΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές δυνάμεις, πολεμικά πλοία και αεροσκάφη, με ό,τι κινδύνους συνεπάγεται αυτό για το λαό, με πιθανότητα να γίνει η χώρα μας στόχος σε περίπτωση ιμπεριαλιστικής πολεμικής σύρραξης.

Η χώρα μας βρίσκεται σε μια περιοχή όπου συγκρούονται τα συμφέροντα ντόπιων και ξένων αφεντικών για τις πηγές ενέργειας, τους αγωγούς, τους δρόμους μεταφοράς εμπορευμάτων κ.ά. Όλοι αυτοί τα βρίσκουν μεταξύ τους για να τσακίζουν τη ζωή και τα δικαιώματα της εργατικής τάξης, αλλά τρώγονται για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι στο μοίρασμα της πίτας, ποιος θα πάρει μεγαλύτερο κομμάτι.

Τεράστια ευθύνη φέρουν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά και η σημερινή, γιατί όχι μόνο δεν αμφισβητούν τη συμμετοχή της χώρας μας σε αυτούς τους σχεδιασμούς, αλλά επιδιώκουν να την κάνουν πιο ενεργή, να διεκδικεί κι αυτή μερίδιο.

Το ΝΑΤΟ που σφάζει λαούς για τα συμφέροντα ιμπεριαλιστών, που δεν αναγνωρίζει σύνορα μεταξύ των κρατών-μελών του, δεν μπορεί να φέρει σταθερότητα και ασφάλεια στην περιοχή. Απόδειξη αποτελεί η συνύπαρξη Ελλάδας και Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, που δεν αμβλύνει στο ελάχιστο την τούρκικη επιθετικότητα, τη μετατροπή των συνόρων σε γκρίζα ζώνη.

Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους εργάτες των γειτονικών χωρών. Έχουμε τις ίδιες ανάγκες, τις ίδιες αγωνίες, τα ίδια όνειρα για το μέλλον των οικογενειών μας. Έχουμε τον ίδιο αντίπαλο να αντιμετωπίσουμε, το κεφάλαιο και τις δυνάμεις του, που τσακίζουν τη ζωή μας και δεν έχουν κανένα δισταγμό να κάνουν πολέμους για τα κέρδη τους.

Απομονώνουμε τους εγκληματίες ναζιστές της Χρυσής Αυγής, που καλλιεργούν το μίσος ανάμεσα στους εργάτες και την ίδια ώρα είναι τσιράκια των αφεντικών, αποθεώνουν το ΝΑΤΟ.

Καλούμε όλους τους οικοδόμους και τους εργαζόμενους στις κατασκευές, να μην πατήσουν την μπανανόφλουδα της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης» που εγκυμονεί όλο και μεγαλύτερους κινδύνους, γιατί οι σχεδιασμοί των ιμπεριαλιστών δεν υλοποιούνται ποτέ αναίμακτα.

Εντείνουμε τον αγώνα μας κατά των αμερικανικών και ΝΑΤΟϊκών στρατιωτικών βάσεων, κατά της συμμετοχής της χώρας μας σε αυτούς τους σχεδιασμούς, ενάντια στη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ και στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.

Διεκδικούμε:

  • Καμιά συμμετοχή της Ελλάδας στους πολέμους και τις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών σε βάρος άλλων λαών. Κανένας Έλληνας στρατιώτης έξω από τα σύνορα.
  • Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Να φύγει αμέσως το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Να μη δοθεί καμιά διευκόλυνση, καμιά υποδομή της χώρας (λιμάνια, αεροδρόμια κ.α.) στο ΝΑΤΟ και στις ΗΠΑ. Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών.
  • Καμιά αλλαγή συνόρων. Να μην επιτρέψουμε οι λαοί να χύσουν το αίμα τους για τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας.
  • Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες, στα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και της εκμετάλλευσης.

Δυναμώνουμε την πάλη μας για την κατάργηση της εκμετάλλευσης, που γεννάει φτώχεια, δυστυχία, πολέμους, προσφυγιά.

Ο μόνος δρόμος για να ζήσουμε καλύτερα, χωρίς εκμετάλλευση, εμείς και τα παιδιά μας είναι η ταξική πάλη, η συνολική αναμέτρηση με το κεφάλαιο και το πολιτικό προσωπικό του, η ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων. Να γίνουμε κυρίαρχοι της ζωής μας και του πλούτου που εμείς παράγουμε!