ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟΥ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΤΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΠΟΥ ΑΠΕΡΓΗΣΑΝ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ – ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ (ΦΩΤΟ)

faliro-5

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας χαιρετίζει τους συναδέλφους στο εργοτάξιο ανάπλασης του Φαληρικού όρμου που απέργησαν και βρέθηκαν από τα ξημερώματα στις πύλες του εργοταξίου για να περιφρουρήσουν την απεργία που είχαν αποφασίσει στη γενική τους συνέλευση, κάνοντας στην άκρη τις πιέσεις της εργοδοσίας. Με τη μαχητική και καθολική συμμετοχή τους η απεργία σημείωσε επιτυχία, το εργοτάξιο νέκρωσε, γεγονός που ανάγκασε τους εργοδότες να υποχωρήσουν.

Πιο συγκεκριμένα, στη συνάντηση που είχε το Συνδικάτο με τους εργοδότες, την ανάδοχο εταιρεία και τους υπεργολάβους, δεσμεύτηκαν να ικανοποιήσουν όλα τα αιτήματα που τέθηκαν: παύση εργασιών τις Κυριακές και των υπερωριών, να μην εξαναγκάζονται οι εργαζόμενοι να δουλεύουν Σάββατα χωρίς να θέλουν και εφόσον υπάρχει φόρτος εργασίας να εφαρμόζεται σύστημα βαρδιών, πλήρη τήρηση των μέτρων υγείας και ασφάλειας.

Αποδείχτηκε πως με την άμεση και αποφασιστική παρέμβαση του Συνδικάτου, αλλά και την οργάνωση των ίδιων των εργαζομένων, σε κατεύθυνση σύγκρουσης με την εργοδοσία, υπάρχουν θετικά αποτελέσματα, μπορούμε να πετυχαίνουμε μικρές νίκες. Σ’ αυτά τα πλαίσια οι ίδιοι οι συνάδελφοι βγήκαν μπροστά και συγκρότησαν εργοταξιακή επιτροπή του Συνδικάτου.

Ωστόσο, η μάχη δεν τελειώνει εδώ, συνεχίζεται. Από την επόμενη μέρα, για την εφαρμογή των όσων πετύχαμε. Για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας και για να ανοίξει ο δρόμος που θα βάζει μπροστά τις δικές μας ανάγκες.

Δίνουμε συνέχεια στην απεργία της Πρωτομαγιάς και καλούμε όλους τους συναδέλφους να δώσουν μαζικά το παρών στην απεργιακή συγκέντρωση της 1ης Μάη στο Σύνταγμα στις 10.30 π.μ. με προσυγκέντρωση στις 9.30 π.μ. στην Πλατεία Κάνιγγος.