ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 13 ΜΑΡΤΗ

gen-syneleysi-05

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου μας, μπροστά στην Πανοικοδομική Πανελλαδική Απεργία της Τετάρτης 16 Μάρτη. Από την κουβέντα αναδείχτηκαν τα οξυμένα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο όσον αφορά τα μεροκάματα, τα ωράρια, τα ένσημα. Η επιτακτική ανάγκη να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις στα μεροκάματα ενάντια στην ακρίβεια που τσακίζει το εισόδημά μας.

Από την κουβέντα φάνηκε πως υπάρχει συμφωνία με την εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου για την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο και αποφασίστηκε ομόφωνα η κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων με συμμετοχή στην Απεργία στις 6 Απρίλη με περιεχόμενο ενάντια στον Ιμπεριαλιστικό Πόλεμο, ενάντια στην ακρίβεια και αυξήσεις στους μισθούς.

Για την καλύτερη προετοιμασία της Απεργίας θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Σπόρτιγκ στις 21 Μάρτη με κάλεσμα για συμμετοχή προς όλα τα Εργατικά Κέντρα και σωματεία της Αττικής. Τα παραρτήματα του Συνδικάτου μας θα προχωρήσουν σε Γενικές Συνελεύσεις που θα οριστούν αμέσως μετά την Πανοικοδομική Απεργία.

Επίσης ομόφωνα εγκρίθηκε και εξουσιοδοτήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο να εκδώσει ψήφισμα ενάντια σε κάθε ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για απεμπλοκή της χώρας μας από τη συμμετοχή στο πόλεμο που διεξάγεται στην Ουκρανία. Να κλείσουν όλες οι βάσεις των Αμερικονατοϊκών, κανένας στρατιωτικός ή φαντάρος σε στρατιωτικές αποστολές στο εξωτερικό.

Αύριο θα πραγματοποιηθεί περιοδεία στο εργοτάξιο του Ελληνικού και μαζικές εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς για την προπαγάνδιση της Απεργίας μας. Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις στις 2 μέρες που απομένουν ώστε να σημάνει ξεσηκωμός. Όλοι στη συγκέντρωση στη Πλ. Κάνιγγος την Τετάρτη στις 11 το πρωί.