ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & Η ΓΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΤΟΥ ΦΑΛΗΡΙΚΟΥ ΟΡΜΟΥ (ΦΩΤΟ)

faliro-1

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η στάση εργασίας και η γενική συνέλευση που είχε προκηρύξει το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας στο εργοτάξιο ανάπλασης του Φαληρικού όρμου από τις 12.00 έως τη λήξη της βάρδιας. Η καθολική συμμετοχή των συναδέλφων ήταν μια πρώτη απάντηση στους εργοδότες, αλλά και στην Περιφέρεια Αττικής, που ζητάνε από τους εργαζόμενους να θυσιαστούν δουλεύοντας ατέλειωτες υπερωρίες, νύχτες και Σαββατοκύριακα, για να κόψει κορδέλες η κυρία Δούρου.

Στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε συμμετείχαν όλοι οι συνάδελφοι και τονίστηκε η ανάγκη συνέχισης του αγώνα για την υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις στα μεροκάματα και τους μισθούς, διασφάλιση του νόμιμου ωραρίου, τήρηση των μέτρων υγείας και ασφάλειας.

Επίσης, έγινε ενημέρωση για τις άθλιες πρακτικές της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ αυτή την περίοδο, για τη βρώμικη προσπάθεια να διαμορφώσει συσχετισμούς υπέρ των εργοδοτών μέσα στα σωματεία, με νόθους αντιπροσώπους, διευθυντές, στελέχη επιχειρήσεων, μπράβους κ.τ.λ.

Η συζήτηση κατέληξε στο κάλεσμα για τη σημερινή συγκέντρωση στις 6.30μ.μ. στο Πεδίον του Άρεως, απέναντι στη ΓΣΕΕ, για να βροντοφωνάξουμε: «ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΡΓΑΤΩΝ, ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ».