ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΜΑΣ ΣΤΙΣ 3 ΝΟΕΜΒΡΗ (ΦΩΤΟ)

gen-syn-2019-05

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε η ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας στις 3/11, όπου έγινε συζήτηση για τις εξελίξεις του προηγούμενου διαστήματος, τις μάχες που δώσαμε σε εργοτάξια και χώρους δουλειάς, αλλά και τις δύο πρόσφατες απεργιακές μάχες στις 24 Σεπτέμβρη και 2 Οκτώβρη. Πήραν μέρος αρκετοί συνάδελφοι από χώρους δουλειάς και μεγάλα εργοτάξια, μεταφέρθηκε πείρα.

Μπροστά στην επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση της ΝΔ στα εργατικά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα, ψηφίστηκε πρόγραμμα δράσης του Συνδικάτου, επιδιώκοντας την ανάπτυξη αγώνων σε όλα τα μεγάλα εργοτάξια, σε όλες τις μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες.

Παίρνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, προετοιμαζόμαστε για κήρυξη κλαδικής απεργίας, συνεχίζουμε τον αγώνα για υπογραφή ΣΣΕ σε μεγάλους χώρους δουλειάς, έχοντας ως αιχμή στον κλάδο το ζήτημα των ΣΣΕ, το ασφαλιστικό και τα «υπέρ αγνώστων» ένσημα.

Συντονίζουμε τη δράση μας μαζί με άλλα σωματεία του κλάδου και εργαζόμενους, όπως ηλεκτρολόγους, ξυλουργούς, μισθωτούς μηχανικούς, ώστε να δυναμώσουμε την ταξική μας οργάνωση και ενότητα, ενάντια στον κοινό αντίπαλο, τους ομίλους και την εργοδοσία.

Επίσης, η Γ.Σ. απέναντι στην νέα αντιασφαλιστική επίθεση που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση αποφάσισε τη συμμετοχή του Συνδικάτου μας στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν οι Συνταξιουχικές Οργανώσεις, στις 30 Νοέμβρη, με συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στα Προπύλαια.

Τέλος, η Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας ψήφισε ψήφισμα-καταγγελία της κυβέρνησης ΝΔ για την ένταση της τρομοκρατίας και του αυταρχισμού που επιδεικνύει απέναντι στους αγώνες των εργαζομένων και εξέφρασε την αλληλεγγύη του Συνδικάτου μας στο Δ.Σ. και στα μέλη του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ, των εργαζομένων στην COSCO, για τις απειλές που δέχονται από τραμπούκους της εργοδοσίας, επειδή πρωτοστατούν στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων για υπογραφή ΣΣΕ και υπαγωγή στα ΒΑΕ.