ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΑΝ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

ekdilosi-1

Εκδήλωση αφιερωμένη στην Εργατική Πρωτομαγιά πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 25/4 από την Ομοσπονδία Οικοδόμων, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, το Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων, το Συνδικάτο Ξύλου και την Επιτροπή Αγώνα Μισθωτών – Τεχνικών.

Προβλήθηκε βίντεο του ΠΑΜΕ για την Πρωτομαγιά και ακολούθησε η ομιλία από τον Γιάννη Τασιούλα, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, ο οποίος ανέλυσε τους άξονες και τα καθήκοντα που μπαίνουν για το εργατικό κίνημα, με βάση τις απαιτήσεις που προκύπτουν από τις εξελίξεις. Στάθηκε στην πείρα από τις πρόσφατες κινητοποιήσεις του κλάδου για υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ, καθώς και στις εξελίξεις γύρω από την υπογραφή εργοταξιακών ΣΣΕ.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις εξελίξεις και στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης. Τη στάση που πρέπει να κρατήσουν οι εργαζόμενοι, να μην πιστέψουν το αφήγημα της κυβέρνησης περί «ανάπτυξης» και «τέλος των μνημονίων». Τεκμηριώθηκε η αναγκαιότητα συσπείρωσης στα Συνδικάτα και οργάνωσης του αγώνα. Παράλληλα, ο Γ. Τασιούλας αναφέρθηκε στους κινδύνους που υπάρχουν με βάση και την όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στην περιοχή και την ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία. Επεσήμανε ότι η Ομοσπονδία και το Συνδικάτο εδώ και ένα χρόνο έχουν ανοίξει αυτά τα ζητήματα στους εργαζόμενους, τονίζοντας την αναγκαιότητα να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στο ΝΑΤΟ. Παράλληλα, καταδικάστηκαν η βία, η καταστολή και οι συλλήψεις φοιτητών στην αντιπολεμική – αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση στην Αθήνα στις 16 Απρίλη.

Ο Γ. Τασιούλας κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στην απεργία της Πρωτομαγιάς και στη συγκέντρωση στις 10 π.μ. στο Σύνταγμα, ενώ η προσυγκέντρωση του Συνδικάτου έχει οριστεί στις 9.00 π.μ. στην Πλ. Κάνιγγος.

Η εκδήλωση άνοιξε με ενός λεπτού σιγή προς τιμήν του συναδέλφου Σταύρου Λίτσα, προέδρου του Συνδικάτου Οικοδόμων, για την προσφορά του στο Συνδικάτο και γενικότερα στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Η ομιλία του Γ. Τασιούλα: