ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΟΥ ΙΛΙΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ-ΙΛΙΟΝ

Καταγγέλλουμε την άνανδρη, δολοφονική επίθεση που δέχτηκαν μέλη και στελέχη του ΚΚΕ, τη νύχτα της Πέμπτης 12 Σεπτέμβρη στο Πέραμα, την ώρα που προπαγάνδιζαν το 39ο φεστιβάλ της ΚΝΕ, από ροπαλοφόρους τραμπούκους της φασιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής. Ανάμεσα στους τραυματίες ήταν ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά και στέλεχος του ΠΑΜΕ, συνάδελφος Σωτήρης Πουλικόγιαννης, μέλη της διοίκησης του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, καθώς κι άλλα στελέχη του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Ο τρόπος που έγινε η επίθεση έδειξε ότι ήταν προσχεδιασμένη και ήθελαν να υπάρξει νεκρός, αφού οι Χρυσαυγίτες κρατώντας ρόπαλα με καρφιά και λοστάρια, χτυπούσαν με λύσσα τους αγωνιστές, έσπασαν και τα αυτοκίνητά τους. Αμέσως μετά, οι θρασύδειλοι «φουσκωτοί» μπράβοι της νύχτας εξαφανίστηκαν.

Τα τσιράκια της εργοδοσίας και των εφοπλιστών, όπως παντού έτσι και στο Πέραμα, επιβεβαίωσαν  ποιοι πραγματικά είναι, ποιους υπηρετούν και ποιους πολεμούν. Κάνουν τους λακέδες του μεγάλου κεφαλαίου, ζητώντας περισσότερα προνόμια, φοροαπαλλαγές και μειώσεις μισθών, για τα αφεντικά τους. Την ίδια στιγμή, σα μακρύ χέρι του συστήματος, χτυπάνε τους εργάτες που σηκώνουν κεφάλι, που μπαίνουν μπροστά για να ανατραπεί αυτή η αντιλαϊκή πολιτική, που αγωνίζονται για την υπόθεση της εργατικής τάξης.

Αυτό το χτύπημα δε στρέφεται μόνο απέναντι στο ΚΚΕ, αλλά και απέναντι στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, τον οργανωμένο λαό. Δεν είναι τυχαίο ότι έγινε στην εργατούπολη του Περάματος κι ότι στόχευε συνδικαλιστές κομμουνιστές. Η Χρυσή Αυγή σιχαίνεται την εργατική τάξη και τους αγώνες της γιατί μπαίνουν εμπόδιο στα συμφέροντα των αφεντικών τους. Αποδεικνύεται ακόμα μια φορά ότι δεν είναι «αντισυστημική» αλλά γρανάζι του συστήματος.

Δε λυγίζουμε και δε θα αφήσουμε αυτή την επίθεση αναπάντητη! Γελιούνται, αν νομίζουν οι νοσταλγοί του Χίτλερ και των Ταγματασφαλιτών, ότι με αυτόν τον τρόπο θα μας τρομοκρατήσουν. Τους ενημερώνουμε ότι τέτοιες ενέργειες, όχι απλώς δε μας φοβίζουν, αλλά μας ατσαλώνουν, μας πεισμώνουν, μας κάνουν πιο δυνατούς.

Ο φασισμός δεν θα περάσει! Έξω από κάθε εργοτάξιο, σχολείο και εργατογειτονιά! Καλούμε όλους τους συναδέλφους, τους άνεργους, τη νεολαία και όλους τους εργαζόμενους στις γειτονιές μας, να απομονώσουμε τους φασίστες, να μην τους αφήσουμε ούτε πέτρα να σταθούν.

Τους καλούμε να μη φοβηθούν, αλλά να δυναμώσουν το Συνδικάτο, τις επιτροπές ανέργων, τις Λαϊκές Επιτροπές και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, που είναι προϋπόθεση για να ανοίξει ο δρόμος για νικηφόρα αποτελέσματα για την εργατική τάξη και τους συμμάχους της.

Αργά ή γρήγορα η εργατική τάξη θα βάλει τα πράγματα στη σωστή τους θέση. Και τα τσιράκια των αφεντικών θα απομονώσει και την εξουσία του κεφαλαίου θα ανατρέψει για να οικοδομήσει τη δική της εξουσία, που θα επιτρέπει σε κάθε εργάτη και εργάτρια να απολαμβάνει τον πλούτο που παράγει.

14/9/2013