ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Όχι άλλες θυσίες για τα συμφέροντα των αφεντικών

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ-ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ-ΜΕΤΩΠΟ

(Η Ανακοινωση σε μορφη .pdf)

Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΝΗ στις 7:30 μ.μ., στην ΟΜΟΝΟΙΑ

Συνάδελφοι οικοδόμοι & Εργαζόμενοι στις κατασκευές,

Μετά από 4 μήνες η νέα συγκυβέρνηση «ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» απέδειξε και στον πιο δύσπιστο ότι και αυτοί κινούνται στην ίδια κατεύθυνση με τους προηγούμενους. Στην κατεύθυνση εξυπηρέτησης των συμφερόντων των βιομηχάνων, των κατασκευαστών, των τραπεζιτών κλπ. Όχι μόνο δεν κατάργησαν κανέναν από τους αντιλαϊκούς – αντιμνημονιακούς νόμους, αλλά ετοιμάζονται να φέρουν νέο μνημόνιο ή όπως αλλιώς το ονομάσουν, δηλαδή νέα αντιλαϊκά μέτρα για το λαό. Η όποια διαπραγμάτευση γίνεται αυτή δεν αφορά τους εργαζόμενους, αλλά τα συμφέροντα των «αφεντικών».

Για τους εργαζόμενους ετοιμάζουν νέα μείωση στους μισθούς και τις συντάξεις μέσα από τη φοροεπιδρομή, νέα αύξηση στα όρια ηλικίας με πρόσχημα τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού κλπ.

Και αυτοί, όπως οι προηγούμενοι, νοιάζονται για το πώς θα εξυπηρετήσουν τα κοράκια του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της ΕΕ γι΄ αυτό στραγγίζουν τα διαθέσιμα

του ΟΑΕΔ αντί να δώσουν έκτακτο βοήθημα στους οικοδόμους ή να αυξήσουν το επίδομα ανεργίας, Γι΄αυτό έσπρωξαν τα λεφτά του ΙΚΑ σε αυτούς αντί να διανείμουν τα «υπέρ αγνώστων» ένσημα ώστε να μπορέσουν οι συνάδελφοι να συμπληρώσουν τις προϋποθέσεις που χρειάζονται για να βγουν στη σύνταξη.

Στο ίδιο αντιλαϊκό “βαρέλι” έδωσε τα λεφτά και η Περιφέρεια αντί να τα αξιοποιήσει για να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα που έχει ανάγκη η Αττική.

Από την άλλη τα μονοπώλια του κλάδου παρά την τεράστια αύξηση στην κερδοφορία που είχαν και μέσα στην κρίση (24% η ΕΛΑΚΤΩΡ.26% η J & P ΑΒΑΞ, 53% η ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ, μόνο για το 2014) είναι αδίστακτοι και επιδιώκουν να εκβιάσουν από τη μια τους εργαζόμενους για να μην έχουν καμία απαίτηση και από την άλλη τους χρησιμοποιούν για να υπογράψουν ακόμα πιο κερδοφόρα συμβόλαια.

 

Συνάδελφοι,

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση η οργάνωση του αγώνα είναι μονόδρομος. Δεν υπάρχουν λύσεις που θα έρθουν είτε από πάνω, είτε από τον καναπέ του σπιτιού μας, κανείς δε σώθηκε σκύβοντας το κεφάλι. Ό,τι κερδίσαμε το κερδίσαμε όταν πιστέψαμε στις δικές μας δυνάμεις. Όταν σηκώσαμε το κεφάλι και μπήκαμε μπροστά στη μάχη.

Παλεύουμε για:

  •  Μέτρα για την ανεργία και τους άνεργους.
  •  Επίδομα ανεργίας  για όλο το διάστημα  της ανεργίας.
  • Υπολογισμό του χρόνου ανεργίας ως συντάξιμου.
  • Αναγνώριση των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων.
  • Αναθέρμανση της οικοδομικής δραστηριότητας με επίκεντρο τις λαϊκές ανάγκες (αντιπλημμυρικά έργα, σχολεία, παιδικούς σταθμούς, νοσοκομεία)
  • Υπογραφή ΣΣΕ με βάση συζήτησης τη σύμβαση του 2009.
  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών, αντιασφαλιστικών νόμων.
  • Επαναφορά των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 58 χρόνια.

Προετοιμαζόμαστε να δώσουμε άμεση απάντηση σε περίπτωση που φέρουν νέο μνημόνιο.

Να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας με απεργία στο τέλος του Ιούνη

ΟΛΟΙ στο Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΝΗ στις 7:30 μ.μ., στην ΟΜΟΝΟΙΑ

προσυγκέντρωση στις 6:30 μ.μ. στην Πλ. ΚΑΝΙΓΓΟΣ