ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΜΕ ΕΝΑ ΝΕΚΡΟ ΟΙΚΟΔΟΜΟ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ-ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ-ΑΘΗΝΑΣ

Άλλο ένα θανατηφόρο εργατικό δυστύχημα που έγινε σήμερα στο εργοτάξιο της ΕΛΕΜΚΑ του ομίλου Μυτιληναίου στα Οινόφυτα , φανερώνει για άλλη μια φορά τι σημαίνει κανονικότητα στους χώρους δουλειάς του κλάδου μας και όχι μόνο. ‘Ένας νεκρός εργαζόμενος κάθε τρείς μέρες ούτε η κακιά στιγμή είναι ούτε μοιραίο την στιγμή που τα εξαντλητικά ωράρια, η δουλειά τα Σαββατοκύριακα, η έλλειψη μέτρων προστασίας είναι καθεστώς.

Σήμερα είχαμε το θάνατο ακόμα ενός συναδέλφου, εργαζόμενο στις μονώσεις, που έπεσε από μεγάλο ύψος. Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας εκφράζει τα συλλυπητήρια και την συμπαράστασή του στην οικογένεια του συναδέλφου.

Δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να ανεχτούμε άλλο αυτή την κατάσταση, να μην γνωρίζουμε αν θα γυρίσουμε σπίτι μας μετά την δουλειά σώοι και αβλαβείς. Με ευθύνη της κυβέρνησης οι μεγαλοεργολάβοι και οι κατασκευαστές επιβάλλουν εξαντλητικά ωράρια, και για μέτρα υγείας και ασφάλειας δεν δίνουν δεκάρα «ΟΎΤΕ ΚΟΥΒΈΝΤΑ», ενώ ουσιαστικά για χάρη τους έχει καταργηθεί το Σ.ΕΠ.Ε. με αποτέλεσμα μηδενικούς ελέγχους σε χώρους δουλειάς, αλλά και δίνει με κάθε τρόπο αέρα στα πανιά των εργοδοτών για να αυξάνουν την εκμετάλλευση των εργατών.

Απαιτούμε να γίνουν γνωστά τα αίτια του θανάτου του συναδέλφου και να αποδοθούν ευθύνες. Δεν ανεχόμαστε αυτή την κατάσταση! Οι ζωές μας έχουν αξία, μεγαλύτερη από τα κέρδη του κάθε εργολάβου και κάθε κατασκευαστικού ομίλου. Δεν την έχουμε για να την χαραμίζουμε σε κανένα αφεντικό. Τώρα να δυναμώσει ο αγώνας για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, ανθρώπινα ωράρια, για αυξήσεις στα μεροκάματα.