ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΕΛΛΑΚΤΩΡ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ-ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ-ΑΘΗΝΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας εκφράζει την αλληλεγγύη του στο δίκαιο αγώνα των μισθωτών τεχνικών του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ύστερα και από τη σημερινή στάση εργασίας στον όμιλο, αλλά και στους συνάδελφους και τις συναδέλφισσες που βρέθηκαν είτε άνεργοι είτε με πετσοκομμένους μισθούς μετά τους εκβιασμούς και την πίεση που δέχθηκαν από την εργοδοσία.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο να μη σκύψουν το κεφάλι, να μη δεχθούν καμιά απόλυση, να δυναμώσουν τον αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, για αυξήσεις στους μισθούς.

Γνωρίζουμε πολύ καλά πως η εργοδοσία είναι αχόρταγη και μπροστά στα προσδοκώμενα κέρδη της δε λογαριάζει τίποτα. Η τρομοκρατία της δεν θα περάσει, δε θα τηρηθεί «σιγή νεκροταφείου». Με τον συλλογικό, οργανωμένο αγώνα, με ταξική αλληλεγγύη μπορούμε να επιβάλλουμε το δίκιο μας.

Ταυτόχρονα, καταγγέλλουμε την παρουσία της αστυνομίας στη σημερινή κινητοποίηση στα κεντρικά γραφεία της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, η οποία με τη στάση της φαίνεται ότι έχει πάρει «ζεστά» την εφαρμογή του πρόσφατου απαράδεκτου νόμου που ψήφισε η κυβέρνηση κατά των διαδηλώσεων. Αποδεικνύεται ότι ούτε «μπαχαλάκηδες» αφορούσε ούτε τα μαγαζιά και την κίνηση στο κέντρο της Αθήνας. Στο στόχαστρο είχε την οργανωμένη και συλλογική πάλη των εργαζομένων που διεκδικούν τα δικαιώματά τους.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά προς την κυβέρνηση και τους κολαούζους της: Τα σχέδια εφαρμογής του νόμου αυτού να τα ξεχάσουν. Δεν περνάνε στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Οι εργάτες οργανωμένοι στα συνδικάτα τους και με την πάλη τους θα τα σπάσουν στην πράξη.