ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΩΝΟΥΣ ΚΑΙ ΡΟΥΜΑΝΟΥΣ ΟΙΚΟΔΟΜΟΥΣ ΣΤΗ ΔΑΝΙΑ

%ce%b1%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%bf%ce%b9-%ce%bf%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%b4%ce%bf%ce%bc%ce%bf%ce%b9-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b4%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%b1-7-2022

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και την αμέριστη συμπαράσταση μας στον δίκαιο αγώνα των συναδέλφων μας οικοδόμων μεταναστών από την Πολωνία και την Ρουμανία, που βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις και διεκδικούν αυτό που φαντάζει αυτονόητο, να αμείβονται όπως και οι συνάδελφοι Δανοί οικοδόμοι. Είναι τόση η πρεμούρα του κράτους για τον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι που ρίχνουν πρόστιμο για κάθε ώρα απεργίας επιδιώκοντας να τους κάμψουν το ηθικό. Έχουμε πείρα και εδώ στην χώρα μας, όπου οι εργοδότες με τις πλάτες των κυβερνήσεων, ανεξαρτήτως αποχρώσεων έκαναν και ακόμη κάνουν προσπάθειες να εκμεταλλευτούν τους μετανάστες εργαζόμενους με χαμηλά μεροκάματα, με εξαντλητικά ωράρια και απλήρωτες υπερωρίες, με κλέψιμο των ενσήμων κτλ. Το Συνδικάτο μας τους αγκάλιασε, δώσαμε και δίνουμε από κοινού την μάχη Έλληνες και μετανάστες εργάτες για ίσα δικαιώματα, εργασιακά – ασφαλιστικά – συνταξιοδοτικά, συνολικά για βελτίωση στους όρους και τις συνθήκες εργασίας.

Όπλο στα χέρια μας είναι η ενότητα και η αλληλεγγύη των εργαζομένων, ανεξάρτητα από χρώμα, φύλο, θρησκεία, καταγωγή κόντρα σε όσους ζουν από τον δικό μας κόπο και ιδρώτα, κόντρα στις κυβερνήσεις και το κράτος που νομοθετεί με κριτήριο το κέρδος των εργοδοτών.

Είμαστε στο πλευρό σας, όλοι οι οικοδόμοι και εργαζόμενοι στις κατασκευές, με πίστη στη δύναμη του οργανωμένου αγώνα θα βγείτε νικητές.

Θα κερδίσει όλη η εργατική τάξη.