ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ «ΖΟΥΡΑ» – ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ-ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ-ΑΘΗΝΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας καταγγέλλει την εργοδοσία στις πτηνοτροφικές επιχειρήσεις συμφερόντων «Ζούρα» για την απαράδεκτη ενέργειά της να προχωρήσει σε απολύσεις όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του επιχειρησιακού σωματείου, καταθέτοντας μάλιστα στον ΟΑΕΔ έγγραφα «οικειοθελούς αποχώρησης»!

Πρόκειται για προκλητική επίθεση στους εργαζόμενους και στο σωματείο τους, που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους και γι’ αυτό βρίσκονται στο στόχαστρο της εργοδοσίας. Ευθύνες έχει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όχι μόνο γιατί διατηρεί όλο το αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο, αλλά διαπραγματεύεται με τους δανειστές νέα οφέλη για τους μεγαλοεργοδότες, ετοιμάζοντας μέτρα όπως η απελευθέρωση των απολύσεων και ο περιορισμός της συνδικαλιστικής δράσης.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις συμφερόντων «Ζούρα» και τους καλούμε να μη σκύψουν το κεφάλι. Υποστηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα του αγώνα τους. Να σταματήσει η επίθεση της εργοδοσίας απέναντι στους εργαζόμενους και το ΔΣ του σωματείου.

Ο εφιάλτης κάθε εργοδοσίας είναι ο οργανωμένος αγώνας όλων των εργαζομένων, που βάζει στο επίκεντρο τις σύγχρονες ανάγκες μας, στην προοπτική της απαλλαγής από τα παράσιτα που μας εκμεταλλεύονται.