Ανακοίνωση Εργοταξιακής Επιτροπής ΚΠΙΣΝ για την επαναπρόσληψη συναδέλφου

ERG-NIARXOS

(Η Ανακοίνωση σε μορφή .pdf)

Συνάδελφοι,
Μετά την άμεση και συντονισμένη παρέμβαση του Συνδικάτου Οικοδόμων, της Ένωσης Ηλεκτροτεχνιτών και της Εργοταξιακής επιτροπής, στην εργοδοσία της εταιρίας CNTS, αλλά και στη διοίκηση του εργοταξίου (ΤΕΡΝΑ) στο χώρο του Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, πετύχαμε την επαναπρόσληψη του συναδέλφου ηλεκτροτεχνίτη Γίωργου Τιρτιράκη μέλος της Εργοταξιακής Επιτροπής.
Και η παρέμβαση της Εργοταξιακής Επιτροπής στο συνεργείο της ΜΕΚΑΤΕ θορύβησε τα αφεντικά, όπου οι εργαζόμενοι δουλεύουν υπερωριακά και απλήρωτα το διάλειμμα τους.
Η παραίτηση δεν είναι λύση για κανένα. Ούτε είναι λύση για να τσοντάρουμε στα χαμηλά μεροκάματα να δεχόμαστε τα κουπόνια ή τα «μαύρα» των υπερωριών για να τα βγάλουμε πέρα στα έξοδα του μήνα. Αυτή η κατάσταση δεν είναι μονόδρομος. Να βάλουμε φρένο στις ορέξεις του κάθε εργοδότη. Καμία αναμονή. Δεν μπορούμε να περιμένουμε να βγάλει κάποιος άλλος το φίδι από την τρύπα, να μας λύσει τα προβλήματά.
Συνεχίζουμε τον αγώνα, δεν σκύβουμε το κεφάλι, δεν σταματάμε να διεκδικούμε, να παλεύουμε για τα δικαιώματα μας, για αξιοπρεπή εργασία, μισθούς, για τη ζωή που μας αξίζει.
Αυτό που χρειάζεται σήμερα είναι να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας. Δεν κάνουμε πίσω, μπροστά στην συντονισμένη επίθεση που δέχεται το σύνολο της εργατικής τάξης, η κάθε λαϊκή οικογένεια από την κυβέρνηση, την μεγάλοεργοδοσία, την Ε.Ε.. Να γίνουμε μέλη των σωματείων του κλάδου.
Έχουμε ΠΟΛΕΜΟ. Ο λαϊκός ξεσηκωμός είναι το μόνο όπλο που μπορεί να φέρει αποτελέσματα. Να βουλιάξουν από οργή και αγανάκτηση όλες οι πόλεις, να νεκρώσουν τα εργοστάσια, όλοι οι χώροι δουλειάς και λαϊκές – εργατικές γειτονιές. Ετοιμάζονται να φέρουν γρήγορο θάνατο για το Ασφαλιστικό. Πρέπει να τους σταματήσουμε, είναι στο χέρι μας.
Όποια δικαιώματα έχουμε σαν εργαζόμενοι δεν μας τα χάρισε κανείς, τα κερδίσαμε με τους αγώνες μας.

Όλοι Γενική Συνέλευση
του εργοταξίου στις 2 Φλεβάρη στις 8:00πμ
με Στάση Εργασίας
απο την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9:30

Όλοι Γενική Απεργία
στις 4 Φλεβάρη
και στις συγκεντρώσεις του Π.Α.ΜΕ

Εργοταξιακή Επιτροπή
ΚΠΙΣΝ