ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΕ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΣΗΡΑΓΓΑ ΣΕΠΟΛΙΩΝ ΤΗΣ ΙΝΤΡΑΚΑΤ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΟΚΤΩΒΡΗ

%ce%b3%ce%b5%ce%bd-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b5%ce%bb%ce%b5%cf%85%cf%83%ce%b7-20-%ce%bf%ce%ba%cf%84-01

Στάση εργασίας πραγματοποιήθηκε χθες στη σήραγγα Σεπολίων (εργοτάξιο της ΙΝΤΡΑΚΑΤ), με θέμα την πορεία των διαπραγματεύσεων όσον αφορά την υπογραφή διμερής σύμβασης με αυξήσεις σε μεροκάματα και μισθούς. Ομόφωνα όλοι οι εργαζόμενοι υπερψήφισαν την πρόταση του Συνδικάτου και της εργοταξιακής επιτροπής να προχωρήσουμε σε προειδοποιητική Απεργία την Δευτέρα 24 Οκτωβρίου απαιτώντας να έχουμε ολοκληρωμένη γραπτή απάντηση σε όλα τα δίκαια αιτήματά μας και άμεσα να προχωρήσουν όλα όσα έχει δεσμευτεί η Διοίκηση της ΙΝΤΡΑΚΑΤ σε προηγούμενη συνάντηση:

  • Αυξήσεις μεσοσταθμικά από 18% έως 20% πάνω στο καθαρό ημερομίσθιο ή μεροκάματο
  • Πενθήμερο και νόμιμο ωράριο
  • Επιπλέον 10% του μηνιάτικου σε μορφή BONUS που δεν θα αφορά τις εργάσιμες ώρες (π.χ. υπερεργασία, υπερωρία κτλ.)
  • Μετατροπή όλων των εργατοτεχνιτών όπως ορίζεται από την Σ.Σ.Ε. του κλάδου και πληρωμών όλων των εισφορών και αναδρομικών που κέρδισε η εργοδοσία δηλώνοντας όλους τους οικοδόμους ως ανειδίκευτους

Ούτε βήμα πίσω δεν θα πάμε από τις συγκεκριμένες διεκδικήσεις, ούτε θα δώσουμε παραπάνω χρόνο στην ΙΝΤΡΑΚΑΤ. Ήδη έχει καθυστερήσει να υλοποιήσει όλα όσα έχουν προσυμφωνηθεί ενώ έχουν παρέλθει 20 ημέρες. Είμαστε σε ετοιμότητα για να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας ανάλογα με την στάση της ΙΝΤΡΑΚΑΤ τις επόμενες μέρες, αλλά και να δοθεί μαχητική απάντηση στις 9 Νοέμβρη στη σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ και στους επίδοξους μελλοντικούς διαχειριστές του συστήματος και πολιτικής που εξυπηρετούν πιστά τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους στις κατασκευές, στην ενέργεια και παντού, οδηγώντας το λαό στην φτώχεια και την ανασφάλεια.

Δεν χωρά αναμονή για λύσεις από αυτούς, μόνο ο δικός μας αγώνας μπορεί να επιβάλλει τις λύσεις που έχουμε ανάγκη και αυτό θα κάνουμε το Συνδικάτο, οι οικοδόμοι και όλοι οι εργαζόμενοι στις κατασκευές.