ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 30 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΑ ΕΡΓΟΤΑΞΙΑ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ 4 ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ-ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ-ΑΘΗΝΑΣ

Συνάδελφοι οικοδόμοι,

Μετά την απεργία που πραγματοποιήσαμε στις 19/7/2023 στα εργοτάξια του ΜΕΤΡΟ στην Αττική συναντηθήκαμε με τη διοίκηση της εταιρείας AVAX  για τη διεκδίκηση των αιτημάτων μας. Παρά το ότι δεσμεύτηκε η εταιρεία ότι θα εξεταστούν τα αιτήματα μας από Σεπτέμβρη, δεν υπήρξε ουσιαστική ανταπόκριση.

Γι αυτό τον λόγο, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας στην κατασκευή της γραμμής 4 του ΜΕΤΡΟ της εταιρείας AVAX , μετά και από απόφαση του ΔΣ του Σωματείου των εργαζομένων στην κατασκευή του Αττικό Μετρό.  Σε μια περίοδο όπου η ακρίβεια  τσακίζει κάθε εργατική λαϊκή οικογένεια, σε μια περίοδο όπου τα κέρδη των κατασκευαστικών εταιριών ζαλίζουν,  απαιτούμε εδώ και τώρα να δοθούν αυξήσεις στα μεροκάματα. Δεν έχουμε αυταπάτη ότι με μια αύξηση θα λυθούν τα προβλήματα μας, όμως θα είναι μια μικρή ανάσα απέναντι στη λαίλαπα των ανατιμήσεων σε όλα τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στην ενέργεια κλπ. Είναι απαράδεκτο να χτίζονται τόσα έργα με τις πλάτες μας, να κορδώνονται οι κατασκευαστικές εταιρίες για τα κέρδη τους και εμείς να παίρνουμε λιγότερα από αυτά που παίρναμε  τη δεκαετία του 2000 με το κόστος ζωής από τότε, να έχει εκτοξευτεί.

Με όπλο την ενότητά, την οργάνωση στο Συνδικάτο μας  και την αποφασιστικότητα που έχει ο κλάδος των Κατασκευών, έχοντας απέναντι μας την εργοδοσία την κυβέρνηση και τα κόμματα που  τους στηρίζουν, προχωράμε δυναμικά για να κερδίσουμε αυτή τη μάχη.

Η Πανοικοδομική Απεργία στις 8/11/2023 έδειξε τις μεγάλες δυνατότητες που έχει η οργάνωση της πάλης μας. Αφού ασκήθηκε πίεση σε κυβέρνηση και εργοδοσία, αποσπάσαμε δεσμεύσεις για τα αιτήματά μας που αφορούσαν τα «υπέρ-αγνώστων» ένσημα, την υποχρεωτικότητα της Σ.Σ.Ε., την ενίσχυση της προστασίας στους χώρους δουλειάς.

Διεκδικούμε

  • Αυξήσεις σε όλα τα καταβαλλόμενα ημερομίσθια
  • Εμπρόθεσμη καταβολή δεδουλευμένων με βάση τη νομοθεσία