ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΤΗΣ ΙΝΤΡΑΚΑΤ ΣΤΗ ΣΗΡΑΓΓΑ ΣΕΠΟΛΙΩΝ

%ce%b1%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%b9%ce%b1-24-%ce%bf%ce%ba%cf%84-01

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η σημερινή Απεργία στο εργοτάξιο της ΙΝΤΡΑΚΑΤ στη σήραγγα Σεπολίων. Χαιρετίζουμε όλους τους εργαζόμενους του έργου, όλων των ειδικοτήτων που νέκρωσαν όλους τους χώρους δουλειάς. Είναι η καλύτερη απάντηση στην επιστολή της εταιρείας προς το Συνδικάτο μας πως «οι πρόσφατες προκηρυχθείσες κινητοποιήσεις (στάσεις εργασίας, Απεργία) είναι μη νόμιμες σε κάθε περίπτωση και επιφυλασσόμαστε για αυτό». Αποδεικνύει για ακόμη μια φορά πως όταν οι εργαζόμενοι, συσπειρωμένοι με το Συνδικάτο τους, παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους, δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να σταθεί εμπόδιο και μπορούν να σμπαραλιάζουν  στην πράξη το νομοθετικό οπλοστάσιο που έχει διαμορφωθεί από όλες τις κυβερνήσεις για να βγάζουν «παράνομες» τις Απεργίες, ακόμη και τις στάσεις εργασίας για να πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση.

Φαίνεται όμως πως θορυβήθηκε η εργοδοσία αφού έστω και τηλεφωνικά όπως ενημερωθήκαμε την ώρα της Απεργίας δεσμεύτηκαν έως την Πέμπτη 27 Οκτώβρη θα έχουν δοθεί στους εργαζόμενους οι νέες Σ.Σ.Ε. με αυξήσεις μεσοσταθμικά έως 20% και επιπλέον 10% με τη μορφή κουπονιού που δεν θα αφορά το ωράριο εργασίας (ούτε υπερωρίες κτλ.) αλλά θα είναι μόνιμο για όλους τους εργαζόμενους και θα αποδίδονται μαζί με την μισθοδοσία έως τις 5 κάθε μήνα.

Κατόπιν αυτών είμαστε στις επάλξεις για να τηρηθούν όσα έχουμε συμφωνήσει και επιφυλασσόμαστε για τους όρους που θα περιλαμβάνονται στις νέες συμβάσεις.

Ένα πρώτο βήμα έγινε και είναι ξεκάθαρο πως μόνο ο οργανωμένος αγώνας μπορεί να φέρει ουσιαστικά αποτελέσματα προς όφελός μας. Καλούμε όλους τους οικοδόμους και εργαζόμενους στα συναφή επαγγέλματα, να γραφτούν και να ενισχύσουν το Συνδικάτο για να ανοίξει ο καυγάς σε κάθε εργοτάξιο, κάθε γιαπί με τους κατασκευαστικούς ομίλους και τους μεγαλοεργολάβους για να έρθουν σε πρώτο πλάνο οι διεκδικήσεις μας, για να ζήσουμε καλύτερα εμείς και οι οικογένειές μας. Λύση από αφεντικά και κυβερνήσεις δεν υπάρχει και το έχουμε ζήσει στο πετσί μας.

Χωρίς καμιά αναμονή, βγαίνουμε μπροστά για να σημάνει ξεσηκωμός για την Απεργία στις 9 Νοέμβρη, κλιμακώνοντας την πάλη μας, να επιβάλλουμε το δίκιο μας.