ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ (VIDEO – ΦΩΤΟ)

ANTIPLIMMYRIKI-PROSTASIA

Η ανάγκη να δυναμώσει η διεκδίκηση έργων που θα προστατεύουν τη ζωή των λαϊκών στρωμάτων και θα εξασφαλίζουν ταυτόχρονα δουλειά για τους εργαζόμενους στον κλάδο των κατασκευών, βρέθηκε στο επίκεντρο της σύσκεψης που οργάνωσαν την Πέμπτη 2 Απρίλη η Ομοσπονδία Οικοδόμων και το Συνδικάτο της Αθήνας, με θέμα την αντιπλημμυρική προστασία.

Η εκδήλωση έγινε στην αίθουσα ΚΥΒΕ στο Περιστέρι, με τη συμμετοχή σωματείων της περιοχής, που φώτισαν με τις παρεμβάσεις τους πλευρές του ζητήματος. Η πρωτοβουλία δεν περιορίστηκε στην ενημέρωση και την περιγραφή του προβλήματος, αλλά έθεσε και τους άξονες για ένα πρόγραμμα αγωνιστικής δράσης. Ετσι, το επόμενο διάστημα θα οργανωθεί μαζική παρέμβαση στην Αντιπεριφέρεια Δυτικής Αττικής, ενώ θα γίνουν παρεμβάσεις και σε δήμους όπου το πρόβλημα εμφανίζεται οξυμένο.

Την εισηγητική ομιλία παρουσίασε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας, Γιάννης Τασιούλας. Το λόγο στην εκδήλωση πήραν η Σοφία Κουμπή, πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιστερίου «Ελλη Αλεξίου», ο Χρύσανθος Κυριαζής, γραμματέας του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής και ο Κώστας Μπολιάρης, πρόεδρος του Συνδέσμου Εργολάβων Ηλεκτρικών Εργων Αττικής. Παρεμβάσεις έκαναν επίσης οι δήμαρχοι Πετρούπολης και Χαϊδαρίου, Βαγγέλης Σίμος και Μιχάλης Σελέκος, καθώς και ο Φίλιππος Φλουσκούνης, δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο δήμο Περιστερίου.

Η ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Γ. ΤΑΣΙΟΥΛΑ πρ. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (σε μορφη .pdf)