ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ. ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ (ΦΩΤΟ)

8-01-2016-kinitopoihsh-gia-to-asfalistiko

Η ΠΡΩΤΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

Με συνειδητή πειθαρχία με το δίκαιο της τάξης μας στη μάχη για την υπεράσπιση της ζωής μας, κόντρα στο Γ΄ μηχανισμό του κεφαλαίου, κυβέρνησης (που ο ένας κόβει ο άλλος ράβει), δόθηκε το μήνυμα από τα χαράματα με τα πανό στο Μέγαρο Μαξίμου και ακολούθησε η συγκέντρωση στο Υπ. Εργασίας, χιλιάδων εργαζομένων, συνταξιούχων, αυτοαπασχολουμένων, νεολαίας  - γυναικών με πορεία προς  το Μέγαρο Μαξίμου.

Το  ταξικό κράτος, η κυβέρνηση πρώτη φορά αριστερά, παρέθεσε και χρησιμοποίησε τις δυνάμεις καταστολής, φράζοντας το δρόμο με κλούβες και ΜΑΤ προκειμένου η πορεία να μη φτάσει στο Μέγαρο Μαξίμου .

Ωστόσο η αποφασιστικότητα και το δίκαιο δεν υπολογίζει τους κατασταλτικούς μηχανισμούς.  Το πανηγύρι της κυβέρνησης που από χθες στήθηκε μετά την συνάντηση με τους εργοδότες κράτησε λίγο γιατί έγινε «χωρίς τον ξενοδόχο».

Η Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει το έγκλημα που ξεκίνησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και κατεδαφίζουν ότι απέμεινε από την κοινωνική ασφάλιση.

Αντί να καταργήσει τους νόμους Λοβέρδου-Κουτρουμάνη που ισοπεδώνουν τον όποιο κοινωνικό χαρακτήρα είχε η κοινωνική ασφάλιση έρχονται να συνεχίσουν το έργο τους βάζοντας δυναμίτη στα θεμέλια του ασφαλιστικού.

Πάνω στις 11 προηγούμενες μειώσεις των συντάξεων και των 2 επιπλέον που έφερε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το καλοκαίρι, ετοιμάζουν νέα σφαγή για όλους τους συνταξιούχους, παλιούς και νέους, αφού μειώνουν τις κύριες με το νέο υπολογισμό, συρρικνώνουν τις επικουρικές βαφτίζοντας την ρήτρα μηδενικού ελλείμματος σε ρήτρα βιωσιμότητας, εξαφανίζουν σταδιακά το ΕΚΑΣ. Παράλληλα έρχονται να μειώσουν παραπέρα το εισόδημα των εργαζομένων αφού αυξάνουν τις εισφορές των μισθωτών.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιλέχτηκε από τους εργοδότες για να κάνει όλη τη βρώμικη δουλειά που δεν κατάφεραν να κάνουν οι προηγούμενοι κάτω από την πίεση του κινήματος.

Έρχονται να τσακίσουν ότι απέμεινε από την κοινωνική ασφάλιση έτσι ώστε από την μια να εξασφαλίσουν ζεστό χρήμα για την χρηματοδότηση του κεφαλαίου και από την άλλη να σπρώξουν τους εργαζόμενους στα νύχια των αρπακτικών της ιδιωτικής ασφάλισης.

Απέναντι σε όλους αυτούς τους σχεδιασμούς μία μόνο είναι η απάντηση: οργανωμένος αγώνας για να μην περάσουν οι σχεδιασμοί τους να διαλύσουν την ζωή μας.

Να οργανωθούμε και να απαντήσουμε με δυναμική απεργία.