ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΤΗΣ ΙΝΤΡΑΚΑΤ ΣΤΗΝ ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΣΕ ΣΤΑ ΣΕΠΟΛΙΑ

%ce%b3%ce%b5%ce%bd-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b5%ce%bb%ce%b5%cf%85%cf%83%ce%b7-%ce%bf%cf%83%ce%b5-%cf%83%ce%b5%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b9%ce%b1-00

Χαιρετίζουμε όλους τους εργαζόμενους στο εργοτάξιο της ΙΝΤΡΑΚΑΤ, στο έργο που αφορά την υπογειοποίηση των σιδηροδρομικών γραμμών του ΟΣΕ, που συμμετείχαν στην Γενική Συνέλευση με 2ωρη στάση εργασίας που προκήρυξε το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας. Η συμμετοχή ήταν στο 100%,  (ακόμη και ο εργοταξιάρχης έκανε προσπάθεια να παρευρεθεί στη συνέλευση, για να μάθει τι προβλήματα αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, λες και δεν γνωρίζει) ενώ παρευρέθηκαν και πήραν το λόγο εργάτες όλων των ειδικοτήτων, οικοδόμοι της αναδόχου και εργολαβικοί, συνάδελφοι από τα συναφή επαγγέλματα, χειριστές, μισθωτοί μηχανικοί με ΔΠΥ κτλ. όπως και ο πρόεδρος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών που ανέδειξε με την τοποθέτησή του τα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μισθωτοί μηχανικοί όπως όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου, την ανάγκη για να δυναμώσει η κοινή δράση μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς.

Ομόφωνα και με απόλυτη πλειοψηφία αποφασίστηκε η σύσταση εργοταξιακής επιτροπής που θα βάλει μπροστά  ένα πλαίσιο αιτημάτων και διεκδικήσεων μαζί με το Συνδικάτο, που θα καλύπτει όλους τους εργαζόμενους ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας. Ήδη ψηφίστηκε ένα πλαίσιο πάλης για αιτήματα Υγείας και Ασφάλειας στο εργοτάξιο αλλά και για το μισθολογικό κομμάτι, τα ωράρια, το πενθήμερο, τις υπερωρίες και πως αυτές πληρώνονται.

Είναι χαρακτηριστικό ότι συνάδελφοι οικοδόμοι με πάνω από 5.000 ένσημα δηλώνονται ως ανειδίκευτοι εργάτες. Άραγε το έργο προχωρά χωρίς τεχνίτες και οι σήραγγες θα γίνουν με σκούπα και φαράσι; Να μας πουν και εμάς με ποιόν μαγικό τρόπο το έχουν καταφέρει.

Τις επόμενες ημέρες και αφού διαμορφωθεί πλήρως το πλαίσιο αιτημάτων θα επιδοθεί στην εταιρεία και τους εργολάβους, δίνοντας ένα περιθώριο για συνάντηση ούτως ώστε να έχουμε και εγγράφως  την απάντησή τους και ανάλογα θα κινηθούμε με κάθε μορφή κινητοποίησης.

Η σύσταση μιας ακόμη εργοταξιακής επιτροπής μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες, με την ακρίβεια να σαρώνει το εισόδημά μας, ταυτόχρονα όμως με ανάκαμψη της οικοδομικής δραστηριότητας είναι μια ακόμη νίκη των εργαζομένων, η οργάνωση μέσα στο χώρο δουλειάς  για να έρθουν στο προσκήνιο τα δικά μας συμφέροντα, οι δικές μας ανάγκες που έρχονται σε σύγκρουση με τα κέρδη των αφεντικών, που κάνουν «εκπτώσεις» ακόμη και στα μέτρα προστασίας για την ίδια μας την ζωή. Στο συγκεκριμένο έργο ο κόμπος έφτασε στο χτένι με το σοβαρό τραυματισμό συναδέλφου, που νοσηλεύεται με εγκαύματα στο 60% του σώματός του, έχει ήδη γίνει μια χειρουργική επέμβαση και θα ακολουθήσουν κι άλλες, όταν η ενημέρωση από την εταιρεία ήταν ότι είναι καλά και θα βγει γρήγορα.

Δεν θα επιτρέψουμε να παίζουν με την ζωή μας. Η απόφαση πάρθηκε: Εδώ και τώρα να υλοποιηθούν όλα τα αιτήματα των εργαζομένων.

Καλούμε και τα άλλα σωματεία στον κλάδο να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια και σε κοινό συντονισμό και δράση να δυναμώσουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, για να έχουμε νέες κατακτήσεις.