ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΑ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ-ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ-ΑΘΗΝΑΣ

Η χιονόπτωση της προηγούμενης εβδομάδας ανέδειξε ξανά την κρατική ανεπάρκεια για την αντιμετώπιση φυσικών φαινομένων, βάζοντας σε κίνδυνο ακόμη και την ζωή των εργαζομένων. Είμαστε στο 21ο αιώνα με όλα τα τεχνολογικά μέσα που υπάρχουν και δεν φαντάζει φυσικό να εγκλωβίζονται χιλιάδες άνθρωποι, σε ένα δρόμο όπως η Αττική Οδός που περνάνε καθημερινά πάνω από 700.000 οχήματα με αντίτιμο μάλιστα 2,60 € τουλάχιστον αν κάποιος έχει e-pass. Ένα δρόμο τον οποίο έχει χιλιοπληρώσει και συνεχίζει να πληρώνει καθημερινά  ο λαός, μπουκώνοντας με εκατομμύρια τον όμιλο που είναι υπεύθυνος για την διαχείρισή του και οι εργαζόμενοι οικοδόμοι, συντηρητές και άλλοι εργαζόμενοι παίρνουν ψίχουλα. Η ίδια άθλια κατάσταση επικράτησε και σε άλλες κεντρικές οδικές αρτηρίες της Αττικής που έχει την ευθύνη η Περιφέρεια, αφού τα μόλις 3 εκχιονιστικά που διαθέτει ήταν αδύνατο να καθαρίσουν όλους τους δρόμους.

Κάθε εργαζόμενος μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του, για το πόσο φιλική είναι προς το λαό αυτή η πολιτική που ακολουθείται πιστά απ’ όλες τις κυβερνήσεις, Περιφέρειες και Δήμους με συνεχείς ιδιωτικοποιήσεις ,την υποχρηματοδότηση για έργα που έχει ανάγκη η εργατική λαϊκή οικογένεια, για τον απαραίτητο εξοπλισμό για την αντιμετώπιση καιρικών φαινομένων και άλλων καταστροφών, φτάνοντας στο σημείο να πνιγόμαστε με μια ψιχάλα, τα καλοκαίρια να καταστρέφονται στρέμματα δασών, να τρέμουμε μην τυχόν και γίνει κάποιος ισχυρός σεισμός και ισοπεδωθούν τα πάντα, μην χιονίσει 5ώρες συνεχόμενες και παραλύσουν τα πάντα.

Όλα αυτά μάλιστα την ώρα που δίνονται δισεκατομμύρια προς τους επιχειρηματικούς ομίλους μέσω διαφόρων προγραμμάτων και του Ταμείου Ανάκαμψης, ενώ για όσους κινδυνεύουν στην Αττική Οδό και όσους εγκλωβίστηκαν στο τρένο σε Λειβαδιά και Οινόη θα δοθούν 2000 € ανά όχημα  και 1000 € αντίστοιχα , με την προϋπόθεση μάλιστα να μην διεκδικήσουν κάτι περισσότερο. Για τους εργαζόμενους που δεν εργάστηκαν στις 25 και 26 Γενάρη κάτω από την πίεση που άσκησαν τα Συνδικάτα, βγήκε απόφαση του Υπ. Εργασίας για να καταβληθούν κανονικά τα μεροκάματα από την εργοδοσία αλλά και πάλι κομμάτι της «χασούρας» των αφεντικών επιστρέφει στους εργαζόμενους αφού οι ασφαλιστικές εισφορές θα πληρωθούν  από τον κρατικό προϋπολογισμό.  Για τους οικοδόμους που δεν μπόρεσαν να εργαστούν ούτε στις 27 ούτε στις 28 Γενάτη λόγω της φύσης της εργασίας αλλά και αδυναμίας μετακίνησης δεν έχει προβλεφθεί τίποτα, ενώ και για αυτή την απόφαση δεν υπάρχει νομοθετική ρύθμιση. Από την μια δισεκατομμύρια για τις μπίζνες των αφεντικών και από την άλλη έκτακτα ψευτοεπιδόματα επιδιώκοντας με αυτό τον τρόπο να κατευνάσει την δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση των εργαζομένων.

Καλούμε όλους τους οικοδόμους να διεκδικήσουν στο ακέραιο όλα τα χαμένα μεροκάματα λόγω του χιονιά και να απευθύνονται στο Συνδικάτο για όποιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν.

Για ακόμη μια φορά αναδείχτηκε περίτρανα ότι μόνο η αλληλεγγύη και η ενότητα των εργαζομένων μπορεί να δώσει λύση με τον οργανωμένο αγώνα  για να υπερασπιστούμε το εισόδημά μας, την υγεία , τη ίδια μας την ζωή ενάντια στις πολιτικές που εξυπηρετούν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων αφήνοντας απροστάτευτο τον λαό.