ΓΙΑ ΤΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

oikodomoi-apergia-07

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες απεργούς οικοδόμους και τους εργαζόμενους στις κατασκευές που σήμερα νέκρωσαν τους χώρους δουλειάς στο 100% στα μεγάλα εργοτάξια αλλά και στην συντριπτική πλειοψηφία στη συμβατική οικοδομή ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας μας για πανοικοδομική απεργία. Μέσα από συλλογικές διαδικασίες με Γενικές Συνελεύσεις σε χώρους δουλειάς καταλήξαμε σε ένα πλαίσιο διεκδικήσεων  και αιτημάτων  με αιχμή την υπογραφή ΣΣΕ που να καθορίζει το κατώτερο μεροκάματο, το ωράριο, τον εβδομαδιαίο χρόνο (5ήμερο – 7ωρο), την ασφάλιση, την αποζημίωση, την επαναφορά των τριετιών κ.α. Συνολικά την καλυτέρευση των συνθηκών και όρων εργασίας, να τηρούνται τα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, δεν παραιτούμαστε από την διεκδίκηση των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων, ένσημα που έχουν δουλευτεί , έχουν πληρωθεί  και δεν έχουν όμως αποδοθεί.

Με τον αγώνα μας, με κλαδικές κινητοποιήσεις, με στάσεις εργασίας και απεργίες σε εργοτάξια πετύχαμε νίκες, με επαναπροσλήψεις συναδέλφων που εκβιαστικά απολύθηκαν, να πληρωνόμαστε στην ώρα μας, ακόμη και υπογραφές συλλογικών συμβάσεων σε εργοτάξια και στον Άκτωρα με αυξήσεις και 7ωρο.

Δεν σταματάμε όμως εδώ, ο αγώνας συνεχίζεται για να μην περάσει πουθενά ο νόμος Χατζηδάκη που μας θέλει να δουλεύουμε από το πρωί ως το βράδυ πάνω στο μαδέρι και μάλιστα τσάμπα, με απλήρωτες υπερωρίες, χωρίς ξεκούραση, να μην έχουμε ελεύθερο χρόνο για να δούμε τις οικογένειές μας αφού επιδιώκουν ακόμη και την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας. Δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε με την χαμοζωή που μας προσφέρουν.

Η χθεσινή απεργία έστειλε το μήνυμα, χωρίς εμάς δεν μπορεί να λειτουργήσει τίποτα, χωρίς εμάς δεν γίνονται τα έργα. Έχουμε ασκήσει πίεση στην εργοδοσία του κλάδου και μέσα στην εβδομάδα θα έχουμε και την δική τους πρόταση για υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ μετά από 12 χρόνια, όπως δεσμεύτηκαν στην συνάντηση που είχαμε.

Τώρα όμως πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας, η πάλη μέσα στους χώρους δουλειάς, να φτάσει σε κάθε γιαπί, σε κάθε οικοδόμο και εργαζόμενο στις κατασκευές ότι χρειάζεται μαζικός, πανοικοδομικός αγώνας, συσπείρωση με το Συνδικάτο μας για να έχουμε αποτελέσματα, για σύγχρονα δικαιώματα και αξιοπρεπείς μισθούς και μεροκάματα. Έχουμε πείρα από αγώνες, υπάρχουν προϋποθέσεις για να ζήσουμε καλύτερα εμείς και οι οικογένειές μας και στο τέλος εμείς θα είμαστε νικητές.