ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟΥ Ο.Α.Ε.Δ. (πρώην Ο.Ε.Κ.)

OEK

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας καταγγέλλει την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και τον Υπουργό Εργασίας, για τον εμπαιγμό χιλιάδων δανειοληπτών του Ο.Α.Ε.Δ (πρώην Ο.Ε.Κ.), που αδυνατούν να πληρώσουν τα δάνειά τους.

Το προηγούμενο διάστημα, ο Υπουργός Εργασίας με διάφορες φανφάρες, “καθησύχαζε” τους δανειολήπτες του Ο.Α.Ε.Δ (πρώην Ο.Ε.Κ.), ότι με τροπολογία που θα συμπεριλαμβανόταν σε σχετικό νομοσχέδιο που θα ερχόταν στην βουλή, θα έδινε μια σχετική “ανακούφιση” σ’ αυτό το ζήτημα.

Παράλληλα οι τράπεζες προκειμένου να μην χάσουν σεντ, εκβίαζαν τους δανειολήπτες του Ο.Α.Ε.Δ. ότι αν τυχόν η κυβέρνηση προχωρούσε σε μια τέτοια ρύθμιση, όσοι την αξιοποιούσαν θα έχαναν το ποσοστό της επιδότησης επιτοκίου του δανείου τους από τον Ο.Α.Ε.Δ.

Η κυβέρνηση, πιστή στα συμφέροντα των τραπεζιτών και του μεγάλου κεφαλαίου, δείχνοντας για άλλη μια φορά ποιους υπηρετεί, αφού έστειλε χιλιάδες δικαιούχους πελάτες στα νύχια αυτών των κορακιών, απέσυρε την επίμαχη τροπολογία από το σχετικό νομοσχέδιο που συζητιέται αύριο στη βουλή, οδηγώντας τους δανειολήπτες του Ο.Α.Ε.Δ. σε απόγνωση.

Απαιτούμε:

Να συμπεριληφθούν οι δανειολήπτες του Ο.Α.Ε.Δ. στο νομοσχέδιο που θα συζητηθεί αύριο στη βουλή.