ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΝΕΟ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ-ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ-ΑΘΗΝΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νέο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα έγινε σήμερα 20/10 σε οικοδομή στον Ασπρόπυργο, στη θέση Κουτάλα. Πιο συγκεκριμένα ένας συνάδελφός μας, κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης μεταλλικού μηχανισμού στη στέγη, βρέθηκε στο κενό από μεγάλο ύψος, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Τα εργατικά «ατυχήματα» στον κλάδο των κατασκευών αυξάνονται συνεχώς, πράγμα που αποδεικνύει ότι δεν οφείλονται απλώς σε μια «κακιά στιγμή». Είναι γενικευμένα φαινόμενα η εντατικοποίηση της δουλειάς και η πίεση από τους εργοδότες, κατασκευαστικές εταιρείες και εργολάβους, για να ολοκληρωθούν τα έργα, η καταπάτηση του ωραρίου και του πενθημέρου, αλλά και η έλλειψη μέτρων προστασίας για τη ζωή και την υγεία των εργατών.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας κάνει συχνές παρεμβάσεις, αναδεικνύει συνεχώς ότι αυτή η κατάσταση στους χώρους δουλειάς συνεπάγεται κινδύνους για την υγεία των εργαζομένων και πιθανότητα «ατυχήματος» εν ώρα εργασίας, διεκδικεί μέτρα προστασίας και ασφάλειας, υπερασπίζει τα δικαιώματα των συναδέλφων.

Από την άλλη μεριά, η κυβέρνηση της ΝΔ, έχει τεράστιες ευθύνες για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στους χώρους εργασίας, γιατί όχι μόνο έχει δώσει αέρα στα πανιά της εργοδοσίας να αλωνίζει, αλλά δεν παίρνει και κανένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, έχει αφήσει την Επιθεώρηση Εργασίας υποστελεχωμένη, με αποτέλεσμα να πραγματοποιούνται ελάχιστοι έλεγχοι.

Απαιτούμε να διαλευκανθούν οι συνθήκες θανάτου του συναδέλφου μας από την Επιθεώρηση Εργασίας. Απαιτούμε να εφαρμόζονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πλήρη ασφάλεια και προστασία των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μην υποκύπτουν στις πιέσεις της εργοδοσίας, αλλά να σηκώσουμε το κεφάλι και οργανωμένα, μαζί με το Συνδικάτο, να δυναμώσουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση της ζωής και των δικαιωμάτων μας.