ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΣΕΙΣΜΟ – ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΜΕ ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ, ΤΡΟΦΙΜΑ & ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ-ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ-ΑΘΗΝΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας εκφράζει την έμπρακτη αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους της Αλβανίας για τις μεγάλες υλικές καταστροφές από τον πρόσφατο σεισμό σε σπίτια και υποδομές, αλλά και με πολλά θύματα, νεκρούς και τραυματίες.

Καθημερινά στο χώρο του Συνδικάτου μας (8 π.μ. – 3 μ.μ. και 6-9 μ.μ.) συγκεντρώνουμε τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και φάρμακα, τα οποία θα αποσταλούν στους πληγέντες της γειτονικής χώρας.

Εκφράζουμε ταυτόχρονα και τη συμπαράστασή μας στους συναδέλφους μας οικοδόμους Αλβανούς μετανάστες, που δουλεύουν στη χώρα μας και είτε έχουν υποστεί ζημιές στις περιουσίες τους είτε έχασαν συγγενικά τους πρόσωπα.

Όπως στην Αλβανία, έτσι και στην Ελλάδα, η «δίκαιη ανάπτυξη» και η «ανάπτυξη για όλους» που μας πλασάρουν όλες οι κυβερνήσεις δε χωρά τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, όπως την αντισεισμική θωράκιση, αντιπλημμυρική-αντιπυρική προστασία κ.ά.  με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε στο έλεος των φυσικών καταστροφών, ενώ υπάρχουν όλες οι επιστημονικές και τεχνικές δυνατότητες για να τις αντιμετωπίζουμε. Ανάπτυξη υπάρχει μόνο για τα κέρδη των κατασκευαστικών και άλλων επιχειρηματικών ομίλων.

Δυναμώνουμε τον αγώνα μας με επίκεντρο τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες μας. Διεκδικούμε μέτρα για την πλήρη προστασία της υγείας και ασφάλειάς μας στους χώρους δουλειάς, για τη στήριξη των οικογενειών μας.

Απαιτούμε να ληφθούν μέτρα έτσι ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος για τις εργατικές, λαϊκές οικογένειες από τις συνέπειες τέτοιων καταστροφών και να διασφαλιστεί η άμεση στήριξη των πληγέντων με την ευθύνη του κράτους.