Επιστολή Στήριξης Εργαζομένων Μετρό γραμμή 3 προς τους Απεργούς Εργαζόμενους Μετρό της γραμμής 4

ergotaxia-metro-%cf%80%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%b1%ce%b9%ce%b1

Συνάδελφοι,

Σας εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στην 48ωρη Απεργία σας και σας μεταφέρουμε τον αγωνιστικό, ταξικό χαιρετισμό όλων των εργαζομένων στη Γραμμή 3 για την επιτυχή έκβαση του αγώνα σας.

Είναι και δικός μας αγώνας, αλλά πολύ σύντομα θα είμαστε και μείς στο πλευρό σας. Μόνο με συσπείρωση στα σωματεία μας θα χαλάσουμε  τα σχέδια της μεγαλοεργοδοσίας για χαμηλά μεροκάματα και  τζάμπα υπερωρίες. Μόνο έτσι θα καταλάβουν πως λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο.

Έτσι ξεκινήσαμε κι εδώ στην γραμμή 3, με αυτά τα μεροκάματα της πείνας και καταφέραμε μέσα από πολύμορφους αγώνες να αυξήσουμε το μεροκάματο κατά 50% περίπου μαζί και με άλλες κατακτήσεις και συνεχίζουμε…

Σήμερα διεκδικούμε άλλα 5 ευρώ στο μεροκάματο και 100 ευρώ στους μισθούς για να αντιμετωπίσουμε το νέο κύμα ακρίβειας που έχει αφανίσει το εργατικό – λαϊκό νοικοκυριό. Μπορούμε να τα κατακτήσουμε αρκεί να έχουμε αγωνιστική συσπείρωση και προσανατολισμό.

Μαζί με το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας και την Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας παλεύουμε για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις και κατοχύρωση των δικαιωμάτων μας. Και δεν είναι μόνο το μεροκάματο. Παλεύουμε εξίσου για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα στην Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια και Υποδομές.

Η φωτιά στα τιμολόγια της ΔΕΗ έδειξε πως η «απελευθέρωση» της ενέργειας έφερε ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που για χρόνια διαφημίζουν προκειμένου να μπούνε ιδιώτες πάροχοι στο παιχνίδι. Το ίδιο με τα χιόνια κ.ο.κ. Αυτούς το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τα κέρδη τους. Εμάς το κοινωνικό όφελος και η κοινωνική πρόοδος.

  • Παλεύουμε για ανθρώπινα μεροκάματα και μισθούς αντάξιους των σύγχρονων αναγκών.
  • Μαζί στον αγώνα, μαζί στις νίκες.
  • Η μόνη προοπτική, η οργάνωση και ο αγώνας.