ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ΛΗΔΡΑ ΣΤΙΣ 2/7 – ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΝΕΑ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 3 ΙΟΥΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Η ΕΡΓΟΤΑΞΙΑΚΗ ΣΣΕ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ-ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ-ΑΘΗΝΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η σημερινή απεργία που προκήρυξε το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας στο εργοτάξιο ανακαίνισης του ξενοδοχείου «ATHENS ΛΗΔΡΑ». Η συμμετοχή των εργαζομένων ήταν καθολική και το εργοτάξιο «παρέλυσε».

Δεν κάνουμε βήμα πίσω από την εφαρμογή της Εργοταξιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που υπογράφτηκε. Μετά από ένα 10ήμερο πολύμορφων παρεμβάσεων του Συνδικάτου και συζητήσεων με τους εργαζόμενους στο συγκεκριμένο χώρο δουλειάς, όπου σε Γενική Συνέλευση αποφασίστηκε η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων σε περίπτωση που δεν εφαρμοστεί άμεσα η Εργοταξιακή ΣΣΕ, συνεχίζουμε με νέα 24ωρη απεργία την Τρίτη 3 Ιούλη 2018.

Διεκδικούμε την άμεση εφαρμογή της Εργοταξιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που υπογράφτηκε, τήρηση του νόμιμου ωραρίου και του 5ημέρου, πλήρης ασφάλιση και ουσιαστικά μέτρα προστασίας στο χώρο δουλειάς για όλους τους εργαζόμενους.

Φαίνεται ότι η εργοδοσία, αν και κωλυσιεργεί, έχει θορυβηθεί.

Ο μόνος δρόμος που έχουμε μπροστά μας είναι ο δρόμος του ανυποχώρητου αγώνα. Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε, ο αγώνας δε σταματά εδώ.

Η προσπάθεια αυτή είναι ενταγμένη στον αγώνα για την υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Με την οργάνωσή μας και με τον αγώνα μας μπορούμε να επιβάλλουμε το δίκιο μας, τα δικά μας συμφέροντα.