ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΡΕΜΑ ΠΙΚΡΟΔΑΦΝΗΣ ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

stasi ergasias ilioupoli 4-5-2017 1

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας χαιρετίζει την επιτυχία της σημερινής στάσης εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο εργοτάξιο διευθέτησης του ρέματος της Πικροδάφνης στην Ηλιούπολη. Στο χώρο εργασίας, έγινε συγκέντρωση των εργαζομένων, όπου αντιπροσωπεία του Συνδικάτου και της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας συζήτησε με τους συναδέλφους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, καθώς και για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Επίσης, καταγγέλλουμε τον υπεργολάβο του ΑΚΤΩΡΑ, Βίγλα, που προσπάθησε να φέρει τους εργαζόμενούς του σε αντιπαράθεση με το Συνδικάτο, λέγοντας σε ένα μέρος του συνεργείου του να μην πάει για δουλειά. Φαίνεται πως τον συγκεκριμένο εργολάβο τον βγάζουν μπροστά σαν λαγό, για να ικανοποιήσει τις επιδιώξεις του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ και του κεφαλαίου γενικότερα, να επιβάλλει το «λοκ άουτ» στους χώρους δουλειάς, ώστε να έρθει σαν ώριμο φρούτο η νομοθέτησή του από την κυβέρνηση.

Προειδοποιούμε το συγκεκριμένο εργολάβο και την εργοδοσία του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ πως τέτοιες πρακτικές και προσπάθειες δεν θα περάσουν. Το Συνδικάτο και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα «δεν μασάει».

Θα συνεχίσουμε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις με διάφορες μορφές, μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα που βάζουμε: Να παρθεί πίσω η απόλυση του συναδέλφου Κ. Λάππα, να σταματήσουν το άθλιο καθεστώς πληρωμής με την ώρα και το πετσόκομμα των ενσήμων των συναδέλφων στο έργο. Τέλος, αναμένουμε να επιλυθούν επιμέρους ζητήματα στο χώρο εργασίας, όπως παροχή πόσιμου νερού, τουαλέτες, αποδυτήρια κ.ά.

stasi ergasias ilioupoli 4-5-2017 4

stasi ergasias ilioupoli 4-5-2017 3

stasi ergasias ilioupoli 4-5-2017 2