Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ – ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΩΝ ΛΟΓΩ ΚΑΥΣΩΝΑ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ-ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ-ΑΘΗΝΑΣ

 

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

 

Σήμερα Τετάρτη 30 Ιούνη 2021 συνεδρίασε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, με θέμα το κύμα καύσωνα που επικρατεί αυτές τις μέρες στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αττική.

Κύριο μέλημα του Συνδικάτου μας είναι η ασφάλεια και υγεία των εργαζομένων. Η εντατικοποίηση της δουλειάς από μεριάς κατασκευαστών και εργολάβων, η απουσία μέτρων προστασίας για τον καύσωνα  στα εργοτάξια και τα γιαπιά, το τρέξιμο καθημερινά για να τελειώσει μια ώρα αρχύτερα  το έργο, έχει ως αποτέλεσμα τεράστιους κινδύνους για την υγεία των εργαζομένων για εργατικά ατυχήματα. Την ίδια ώρα οι έλεγχοι από τους κρατικούς μηχανισμούς (ΣΕΠΕ, ΕΦΚΑ) είναι ανύπαρκτοι.

Παίρνοντας υπ’όψιν  το Δελτίο Τύπου του Συνδικάτου στις 27-06-2021 όσο αφορά τα μέτρα προστασίας που απαιτούμε να εφαρμοστούν στα εργοτάξια και τους χώρους δουλειάς λόγω του καύσωνα και δεδομένου ότι τις ημέρες Πέμπτη 1 Ιούλη και Παρασκευή 2 Ιούλη αναμένεται κύμα καύσωνα, η Κ.Ε.Ε. αποφάσισε οι αρχαιρεσίες που ήταν προγραμματισμένες εκείνες τις μέρες τις πρωινές ώρες στα εργοτάξια, να μετατεθούν ως εξης:

  • Δευτέρα 5 Ιούλη
  • Τρίτη 6 Ιούλη
  • Τετάρτη 7 Ιούλη

Τις πρωινές ώρες στα εργοτάξια και τους χώρους δουλειάς, ενώ για τα απογεύματα στα παραρτήματα παραμένει η διαδικασία των αρχαιρεσιών την  Πέμπτη 1 Ιούλη και Παρασκευή 2 Ιούλη και προστίθεται ως παράταση η Τετάρτη 7 Ιούλη από τις 1730 εως τις 2130 με γνώμονα πάντα να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι να έρθουν να ψηφίσουν.

 

 

   

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ