Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ. Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΘΑ ΤΗΝ ΣΠΑΣΕΙ

oikodomoi-yp-ergasias-17

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

 Η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας και το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας καταγγέλλουν την αστυνομική βία εναντίων εργαζόμενων οικοδόμων που διαδήλωναν κάτω από το υπουργείο εργασίας απαιτώντας η κυβέρνηση να πάρει πίσω το νομοσχέδιο – έκτρωμα. Ένα νομοσχέδιο που νομιμοποιεί την απλήρωτη εργασία. Καταργεί το οκτάωρο , καταργεί την Κυριακή αργία βάζει νέους περιορισμούς και απαγορεύσεις στο δικαίωμα της απεργίας, την οργάνωση των αγώνων και την λειτουργία των συνδικάτων.

Η κυβέρνηση έχει την πολιτική ευθύνη για την σημερινή επίθεση απέναντι στους οικοδόμους. Το υπουργείο εργασίας είναι ανοιχτό και στρώνει κόκκινα χαλιά για να το επισκεφθούν βιομήχανοι, εφοπλιστές, τραπεζίτες , για να σχεδιάσουν από κοινού όλα τα αντεργατικά μέτρα που βλέπουμε να προωθούνται σήμερα και το προηγούμενο διάστημα.

Οι οικοδόμοι δεν σκύβουν το κεφάλι. Μαζί με τους άλλους εργαζόμενους θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο έκτρωμα. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στη μεγάλη πανελλαδική πανεργατική απεργία την Πέμπτη στις 10 Ιούνη. Να εκφραστεί το παλλαϊκό όχι στο νομοσχέδιο με οργανωμένο λαϊκό αγώνα, που θα υποχρεώσει την κυβέρνηση να το πάρει πίσω εδώ και τώρα. Καλούμε επίσης τα σωματεία των οικοδόμων να πρωτοστατήσουν στην οργάνωση συλλαλητηρίων την Πέμπτη 3 Ιούνη σε όλη τη χώρα. Το δίκιο θα κριθεί στους δρόμους του αγώνα. Δεν υποχωρούμε, δεν συμβιβαζόμαστε . θα παλέψουμε μέχρι το τέλος.

oikodomoi-yp-ergasias-11

Picture 1 of 16