ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΛΙΟΥ-ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ-ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ ΟΣΕ ΚΑΙ ΤΟΥ 301 Ε.Β. – ΔΕΥΤΕΡΑ 24/2 ΣΤΙΣ 7 μ.μ. ΣΤΟ Α΄ ΚΑΠΗ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ-ΙΛΙΟΝ

ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΤΟΥ ΟΣΕ ΚΑΙ ΤΟ 301 Ε.Β.

ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Σε απόσταση αναπνοής από την κεντρική πλατεία των Αγίων Αναργύρων, υπάρχουν δύο μεγάλοι χώροι που μπορούν να αξιοποιηθούν για τις ανάγκες του λαού των Αγίων Αναργύρων-Καματερού και της ευρύτερης περιοχής. Είναι το 301 Ε.Β. (Στρατόπεδο Κοσκινά) και οι χώροι του ΟΣΕ.

Το 301 Ε.Β. έχει έκταση 220 στρέμματα και περιβάλλεται από κατοικίες και σχολεία. Η απομάκρυνσή του είναι ένα αίτημα που παλεύει το εργατικό-λαϊκό κίνημα από τη δεκαετία του 1980. Παρά τις κατά καιρούς εξαγγελίες για τη μεταφορά του, αυτό παραμένει και λειτουργεί.

Οι χώροι του ΟΣΕ (παλιός σιδηροδρομικό σταθμός, το πρώην αμαξοστάσιο και οι ανενεργές γραμμές εκατέρωθεν της κεντρικής πλατείας) καλύπτουν έκταση 45 στρεμμάτων. Οι χώροι αυτοί δε χρησιμοποιούνται πλέον για τις ανάγκες λειτουργίας του ΟΣΕ και έχουν πρακτικά εγκαταλειφτεί.

Στις γειτονιές μας είναι λιγοστοί οι ελεύθεροι χώροι και οι χώροι πρασίνου. Είναι καιρός πια το στρατόπεδο και οι χώροι του ΟΣΕ να διατεθούν για τις ανάγκες των κατοίκων.

Δηλώνουμε την αντίθεσή μας στα σενάρια που διακινούνται για εμπορευματοποίησή τους στα πλαίσια «έξυπνων λύσεων». Υπάρχει εμπειρία που δείχνει ότι συχνά πυκνά εμφανίζεται ως από μηχανής θεός η περίφημη …ιδιωτική πρωτοβουλία, που καμία σχέση δεν έχει με τις ανάγκες των κατοίκων.

Διεκδικούμε:

-Να μεταφερθεί το 301 Ε.Β. και να διασφαλιστούν οι εργαζόμενοι σε αυτό.

-Να αξιοποιηθεί το στρατόπεδο και οι χώροι του ΟΣΕ για τις ανάγκες του λαού της περιοχής ως χώροι πρασίνου, αθλητισμού, πολιτισμού και αναψυχής, με ελεύθερη και δωρεάν χρήση, με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Καλούμε τα σωματεία, τους συλλόγους και τους φορείς της πόλης

σε σύσκεψη για την οργάνωση αγωνιστικής κινητοποίησης

τη Δευτέρα 24 Φλεβάρη στις 7 μ. μ. στο Α΄ ΚΑΠΗ Αγίων Αναργύρων

(Κλεισούρας 2 και Ν. Πλαστήρα)