ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ – 7 ΑΠΡΙΛΗ 2020 ΜΕΡΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ-ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ-ΑΘΗΝΑΣ

ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΜΑΣ

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

 

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας συμμετέχει και στηρίζει τις πολύμορφες κινητοποιήσεις και δράσεις των υγειονομικών, μετά από κάλεσμα της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών.

Η πολιτική δεκαετιών, από όποια κυβέρνηση κι αν υλοποιήθηκε, ακολουθώντας πιστά τις αποφάσεις της ΕΕ και αντιμετωπίζοντας την υγεία των εργαζομένων ως εμπόρευμα, σήμερα περισσότερο από πριν, εν μέσω πανδημίας, αποδεικνύεται πόσο επιζήμια και καταστροφική είναι για την ίδια τη ζωή μας.

Η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ προσπαθεί να κρύψει τα τεράστια κενά και τις τραγικές ελλείψεις πίσω από την ατομική ευθύνη. Δε λέει κουβέντα όμως για τις ευθύνες του κράτους και της εργοδοσίας, που χιλιάδες εργαζόμενοι συγχρωτίζονται καθημερινά στους χώρους δουλειάς, στα εργοτάξια και τα γιαπιά, στα εργοστάσια και αλλού, που σε πολλά από αυτά δεν έχει παρθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία των εργαζομένων.

Υποκριτικά μας καλούν να βγούμε στα μπαλκόνια για να χειροκροτήσουμε τους γιατρούς και υγειονομικούς που πραγματικά δίνουν μάχη, ας μας πουν όμως ποιος πετσόκοψε μισθούς, ποιος έκοψε προσωπικό, ποιος έκλεισε Κέντρα Υγείας. Τι έχουν να πουν για τους 30.000 υγειονομικούς που χρειάζονται πανελλαδικά, την ώρα που βγαίνει ο Υπουργός υγείας και ζητά εθελοντές; Και γιατί άραγε η κυβέρνηση δεν επιτάσσει τους ιδιώτες, ενώ παίρνει εν μια νυκτί απόφαση για επίταξη των απεργών, παίρνει μέτρα απαγόρευσης της συνδικαλιστικής δράσης;

Όσα μέτρα κι αν πάρουν, δε μπορούν να υποτάξουν το ταξικό εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα.

 

Κόντρα στην κοροϊδία της κυβέρνησης, δυναμώνουμε τη φωνή μας, στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε όλους τους γιατρούς και εργαζόμενους στις δομές υγείας και το αποδεικνύουμε στην πράξη.

Την Τρίτη 7 Απρίλη, παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις και πρωτοβουλίες μαζί με άλλους φορείς και σωματεία σε κάθε γειτονιά, προχωράμε σε Γενικές Συνελεύσεις στα εργοτάξια του «Παπαστράτου» στον Πειραιά και του «River West» στη Λεωφ. Κηφισού, για να δυναμώσει η φωνή των εργαζομένων.

 

Διεκδικούμε:

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών.
  • Πλήρη επίταξη άνευ όρων κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξής του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
  • Μέσα ατομικής προστασίας για όλους τους υγειονομικούς.