ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΣΤΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΓΡΟΘΙΑ

Συνάδελφε
σπουδαστή στις επαγγελματικές σχολές και την νυχτερινή εκπαίδευση, δεν υπάρχει χρόνος για να περιμένεις άλλο. Τώρα, πρέπει να οργανώσεις την πάλη σου για να κερδίσεις την ζωή που σου αξίζει.

Βιώνεις καθημερινά στο πετσί σου τη φτώχεια, την εκμετάλλευση, την υποβάθμιση στη σχολή. Σου λένε βάστα και κάνε υπομονή μέχρι να περάσουν τα δύσκολα. Όμως δεν ζουν όλοι το ίδιο σε αυτή την κοινωνία. Οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες, οι κατασκευαστές και τα παιδιά τους ζουν μέσα στη χλιδή, γιατί αρπάζουν τον πλούτο που παράγεις εσύ και οι υπόλοιποι εργάτες.

Σε αυτή την κατεύθυνση αξιοποιούν την κατάρτιση και την μαθητεία, για να μεγαλώσουν την εκμετάλλευση και τα κέρδη που βγάζουν από αυτή. Μέσα από τις σχολές θέλουν να δημιουργήσουν ειδικευμένους εργαζόμενους, που να είναι φτηνοί, χωρίς δικαιώματα, με το κεφάλι σκυφτό. Για αυτό πριν από περίπου ένα χρόνο ψήφισαν νόμο η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που κατέβασαν το μισθό του νέου εργάτη στο επίπεδο των 350 ευρώ περίπου. Θέλουν να χρησιμοποιήσουν τους νέους εργάτες για να ρίξουν τα μεροκάματα σε όλη την εργατική τάξη.

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ, καλεί όλους τους σπουδαστές να οργανώσουν την πάλη τους στο πλευρό του ταξικού εργατικού κινήματος, στο πλευρό του ΠΑΜΕ, για να ανατρέψουμε την βάρβαρη πολιτική που μας καταδικάζει στην φτώχεια. Κανένας εργάτης μόνος του στην κρίση, κανένας εργάτης έξω από τα συνδικάτα. Να μας βρουν οργανωμένους και δυνατούς απέναντι τους. Να διεκδικήσουμε τον πλούτο που παράγουμε και μας τον κλέβουν.

Για να κουβεντιάσουμε για το πώς θα οργανώσουμε τον αγώνα μας, σε καλούμε στην σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 27 Απριλίου, στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, Βερανζέρου 1, στην πλατεία Κάνιγγος, στις 18:00.

ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ Η ΔΥΝΑΜΗ.
ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Η ΕΛΠΙΔΑ. ΑΣΠΙΔΑ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ.

ΜΑΡΤΗΣ 2013