ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ-ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ-ΖΩΓΡΑΦΟΥ & ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ-ΔΑΦΝΗΣ-ΥΜΗΤΤΟΥ ΣΕ ΠΛΑΤΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ – ΤΡΙΤΗ 25/10 19.00 ΔΗΜ.ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ-ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ-ΑΘΗΝΑΣ

(Το κάλεσμα σε μορφή .pdf)

ΚΑΛΕΣΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ

Τα Παραρτήματα του Συνδικάτου Οικοδόμων ΒΥΡΩΝΑ-ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ-ΖΩΓΡΑΦΟΥ και ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ-ΔΑΦΝΗΣ-ΥΜΗΤΤΟΥ, σας καλούν σε πλατιά σύσκεψη σωματείων, συλλόγων και φορέων για την υγεία,στις 25/10/2016, ώρα 7.00μμ, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημαρχείου Καισαριανής (Βρυούλων&  Κλαζομενών).

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Η κατάσταση στην υγεία είναι τραγική.

  • Οι μονάδες ΠΕΔΥ  των περιοχών μας,  υπολειτουργούν με ελάχιστο προσωπικό,  ανύπαρκτες είναι οι υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.
  • Στα νοσοκομεία της περιοχής αυξάνονται συνεχώς οι ελλείψεις σε προσωπικό και υλικά. Στο ΠΑΙΔΩΝ«ΑΓ. ΣΟΦΙΑ» είναι κλειστή η μονάδα λοιμώξεων, ενώ έχει κλείσει η καρδιοχειρουργική κλινική.
  • Δεκάδες χιλιάδες ανασφάλιστοι δεν έχουν περίθαλψη και χρόνιοι ασθενείς δυσκολεύονται να πληρώσουν για φάρμακα.
  • Μειώνουν συνεχώς την κρατική χρηματοδότηση και προωθούν τη λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας ως επιχειρήσεις που θα «πουλάνε» υπηρεσίες υγείας στους ασθενείς, για να καλύπτουν τις λειτουργικές τους ανάγκες.

Οι δημόσιες μονάδες υγείας είναι ανεπαρκείς και υποβαθμισμένες. Δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες μας, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούμαστε και να αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε για υπηρεσίες υγείας που έχουμε ανάγκη και δικαιούμαστε. Επιδεινώνεται, η ήδη επιβαρυμένη κατάσταση στην υγεία κάθε μέρα που περνάει, πράγμα που γίνεται εύκολα αντιληπτό, από τις υπηρεσίες που καλούμαστε να χρησιμοποιήσουμε στην καθημερινότητά μας.  Τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό , σε αναλώσιμα, σε υπηρεσίες τις βιώνουμε σε κάθε μας κίνηση. Μια σειρά από στοιχειώδης εξετάσεις, ραντεβού με γιατρούς κλπ  προγραμματίζονται  μετά από αρκετό καιρό, με αποτέλεσμα να αναγκαζόμαστε να  βάζουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη. Από την άλλη, ενώ οι ελλείψεις συνεχώς αυξάνονται, ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια τριγύρω μας ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, θεραπευτήρια και λοιπές δομές, «υποκαθιστώντας» τις ελλείψεις αυτές.

Η σημερινή άθλια κατάσταση στην Υγεία – Πρόνοια είναι αποτέλεσμα των πολιτικών που αποφασίστηκαν στα επιτελεία της ΕΕ με τη συμφωνία των δικών μας κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και της σημερινής ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που θεωρούν τις παροχές υγείας του λαού ως «κόστος, γιατί εμποδίζουν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων».

Αυτή είναι η αιτία της έλλειψης προσωπικού στις μονάδες υγείας, των περικοπών στους μισθούς των υγειονομικών, των συγχωνεύσεων νοσοκομείων, κλινικών και εργαστηρίων. Της αύξησης των πληρωμών για εξετάσεις, νοσηλεία, φάρμακα. Της εφαρμογής των «πλαφόν» στη συνταγογράφηση εξετάσεων και φαρμάκων. Της λειτουργίας των δημόσιων μονάδων υγείας ως επιχειρήσεις που «πουλάνε» υπηρεσίες υγείας στους ασθενείς και τα ασφαλιστικά ταμεία.Παρόμοια μέτρα παίρνουν σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είτε έχουν Μνημόνιο είτε όχι.

Παντού με τον ίδιο στόχο: Να γίνουμε ακόμα φθηνότεροι εργαζόμενοι, χωρίς δωρεάν παροχές υγείας. Να εξοικονομήσει το κράτος κονδύλια για επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές στους επιχειρηματικούς ομίλους ώστε να υπάρχουν σίγουρα κέρδη για τους μεγαλοεπιχειρηματίες που θέλουν να επενδύσουν στους τομείς της υγείας και της πρόνοιας, για να θησαυρίζουν σε βάρος μας.

Δεν αρκεί να αγανακτούμε!

Δεν θυσιάζουμε την υγεία και τη ζωή μας, για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Στον αγώνα για την ανάκτηση των απωλειών αλλά και για τη διεκδίκηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, είναι προτεραιότητα η υπεράσπιση της υγείας του λαού.

Για να είναι αποτελεσματικός ο αγώνας, πρέπει να στρέφεται ενάντια στην πηγή της επίθεσης στα δικαιώματα μας. Ενάντια στους επιχειρηματικούς ομίλους και την πολιτική της Ε.Ε. που τους υπηρετεί. Να διεκδικεί την πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να στοχεύει στην κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην υγεία και κατάργηση κάθε είδους πληρωμών των ασθενών.

Σε αυτόν το δρόμο να αγωνιστούμε μαζί.