ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ-ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ-ΑΘΗΝΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας καλεί όλους τους συναδέλφους σε ετοιμότητα για άμεση αγωνιστική κινητοποίηση τις επόμενες μέρες, αν η κυβέρνηση της ΝΔ προχωρήσει στην ψήφιση του αντεργατικού «αναπτυξιακού» νομοσχεδίου, που τσακίζει μεροκάματα και ΣΣΕ, χτυπώντας παράλληλα τα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα, για να διευκολύνει τις επενδύσεις και τα κέρδη των εργοδοτών.

Στα πλαίσια ενημέρωσης των συναδέλφων για αυτές τις εξελίξεις, αλλά και για την απάντηση που πρέπει να δώσουμε, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας θα προχωρήσει σε μια σειρά εξορμήσεις και συγκεντρώσεις σε χώρους δουλειάς και γειτονιές.

Ειδικότερα, θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις των εργαζομένων στους εξής χώρους δουλειάς:

  • Στο εργοτάξιο της ORBIT (Κηφισίας & Λασκαρίδου), τη Δευτέρα 21/10 στις 7 π.μ.
  • Στο εργοτάξιο του Εκπτωτικού Χωριού στα Σπάτα, την Τρίτη 22/10, με στάση εργασίας και Γενική Συνέλευση στις 12-1 μ.μ.
  • Στο εργοτάξιο του «Παπαστράτου» στον Πειραιά, την Τετάρτη 23/10 στις 7 π.μ.
  • Στο εργοτάξιο κατασκευής του κολλεγίου St. Catherine’s στη Λυκόβρυση, την Πέμπτη 24/10, με στάση εργασίας και Γενική Συνέλευση στις 12-1 μ.μ.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου μας, την Κυριακή 3 Νοέμβρη 2019, στις 10 π.μ. στην αίθουσα του Συνδικάτου μας (Βερανζέρου 1, Πλ. Κάνιγγος, 2ος όροφος), ώστε να συζητήσουμε την πείρα από τις μάχες που δώσαμε σε εργοτάξια και χώρους δουλειάς το προηγούμενο διάστημα, αλλά και από τις δύο πρόσφατες απεργιακές μάχες στις 24 Σεπτέμβρη και 2 Οκτώβρη. Να καθορίσουμε τα επόμενα βήματά μας μπροστά στην επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση της ΝΔ στα εργατικά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα, που χτυπάει τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, βάζει εμπόδια στη λειτουργία και τους αγώνες των συνδικάτων.