ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ «ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ» ΣΤΗ Λ. ΚΗΦΙΣΟΥ – ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗ ΛΗΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ & ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ-ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ-ΑΘΗΝΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά από καταγγελίες συναδέλφων μας στο εργοτάξιο της πρώην «Πεταλούδα» στη Λεωφ. Κηφισού και ενώ ένας εργαζόμενος αρρώστησε, η εργοδοσία έκλεισε το εργοτάξιο χωρίς να ενημερώσει τους εργαζόμενους, αφήνοντάς τους ξεκρέμαστους.

Απαιτούμε από την εργοδοσία να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες οδηγίες του ΕΟΔΥ, ούτως ώστε να αποκλειστεί ο κίνδυνος διασποράς ενδεχόμενου κορονοϊού. Ταυτόχρονα να διασφαλίσει τη θέση εργασίας όλων των εργαζομένων και όλα τα δικαιώματα τους, συμπεριλαμβανομένης της πληρωμής των μεροκάματων και της ασφάλισης για όσο διάστημα το εργοτάξιο παραμείνει κλειστό.

Απαιτούμε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους να διενεργήσουν ελέγχους σε όλα τα μεγάλα εργοτάξια και χώρους δουλειάς, ώστε να εξασφαλιστεί η υγεία και η ασφάλεια όλων των εργαζομένων, γιατί από περιοδείες που πραγματοποίησε το Συνδικάτο μας το αμέσως προηγούμενο διάστημα, παρατηρήθηκαν φαινόμενα, όπως:   να δουλεύουν πολλά συνεργεία το ένα πάνω στο άλλο, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας, 15 και 20 άτομα να αλλάζουν μέσα σε ένα κοντέινερ, να μην υπάρχει τουαλέτα, να μην απολυμαίνονται κοινόχρηστοι χώροι.

Δε μπορεί η κυβέρνηση να μας ζητάει μόνο την ατομική, προσωπική μας ευθύνη, να μας κλείνει στα σπίτια μας και την ίδια στιγμή τα εργοτάξια και άλλοι χώροι δουλειάς να μετατρέπονται σε πιθανές εστίας διασποράς του κορονοϊού, για να μείνουν στο απυρόβλητο οι μεγάλες κρατικές ελλείψεις, αλλά και για να μη ζημιωθούν οι επιχειρήσεις και οι μεγαλοεργοδότες.