ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ-ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ-ΑΘΗΝΑΣ

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας καταγγέλλει την εισβολή αστυνομικών δυνάμεων στην ΑΣΟΕΕ, όπως και σε άλλους πανεπιστημιακούς χώρους. Βγάζει μάτι η προσπάθεια της κυβέρνησης με την ένταση της καταστολής το τελευταίο διάστημα στις σχολές, στην προσπάθειά της να προωθήσει την «πανεπιστημιακή αστυνομία» που έχει φρενάρει ο αγώνας των φοιτητών όλο το προηγούμενο διάστημα.

Τα όποια θλιβερά γεγονότα συμβαίνουν μέσα στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, δεν έχουν καμία σχέση με την μεγάλη μάζα των φοιτητών και είναι καταδικαστέα, αξιοποιούνται όμως και βολεύουν την κυβέρνηση για να επιταχύνει τον αντιδραστικό νόμο – πλαίσιο που βάζει στο στόχαστρο τις μορφωτικές ανάγκες των φοιτητών, τις διεκδικήσεις τους.

Τα όσα έχουν ακουστεί για εμπλοκή καθηγητή σε μίζες, τοκογλυφίες και σε άλλα ποινικά αδικήματα, είναι αποτέλεσμα της σαπίλας του συστήματος, των πολιτικών που εφαρμόζονται με την παραπέρα  ιδιωτικοποίηση της παιδείας, με την ανάπτυξη  της επιχειρηματικής δράσης μέσα σε σχολεία και σχολές που θρέφει όλη αυτή τη σήψη.

Στεκόμαστε στο πλευρό των παιδιών μας, στους χιλιάδες συναδέλφους εργαζόμενους – φοιτητές για να μην περάσουν τα σχέδια κυβέρνησης και εργοδοτών, για πανεπιστήμια αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν , με ολόπλευρη μόρφωση χωρίς επιχειρηματίες, χωρίς αστυνομοκρατία.