ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ – Τετάρτη 16 Νοέμβρη στις 5 μ.μ. στο Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ-ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ-ΑΘΗΝΑΣ

49 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 

Το Συνδικάτο Οικοδόμων και Εργαζομένων στα Δομικά Υλικά και τις Κατασκευές, τιμά την 49η επέτειο από τη λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου τον Νοέμβρη του 1973, την εξέγερση των φοιτητών και των εργαζομένων. Μετά από τόσα χρόνια το σύνθημα για «ψωμί – παιδεία – ελευθερία» είναι επίκαιρο όσο ποτέ.

Η αγωνιστική παρακαταθήκη του αντιδικτατορικού αγώνα μας εμπνέει και μας καθοδηγεί στους αγώνες του σήμερα για αυξήσεις στους μισθούς και τα μεροκάματα, για αγώνα ενάντια στο κύμα ακρίβειας, ενάντια στη μπίζνα των παρόχων ενέργειας που αδειάζει το πορτοφόλι του λαϊκού νοικοκυριού, για το δικαίωμα στη μόρφωση όλων των παιδιών των λαϊκών οικογενειών, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που γεννιούνται από τους ανταγωνισμούς του κεφαλαίου για το μοίρασμα των πλουτοπαραγωγικών πηγών.

Παίρνουμε ορμή από την Απεργία στις 9 του Νοέμβρη που έδειξε ότι ο λαός, η εργατική τάξη  μπορεί να έρθει στο προσκήνιο και να γίνει ο κυρίαρχος του πλούτου που παράγει. Συνεχίζουμε οργανώνοντας τη δράση μας μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς και καλούμε τους συναδέλφους οικοδόμους και τους εργαζόμενους στις κατασκευές να δώσουν το παρών στη κατάθεση στεφάνου στο χώρο  του Πολυτεχνείου με τόπο συνάντησης το Συνδικάτο μας την Τετάρτη 16 Νοέμβρη στις 5 μ.μ. και την συμμετοχή τους στην αντιιμπεριαλιστκή πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ την Πέμπτη 17 Νοέμβρη.