ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ Σ.Ε.Β.

ΓΡΟΘΙΑ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας , καταγγέλλει τον Σ.Ε.Β. για την προσπάθεια που κάνει να καταργηθεί η Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. αλλά και γενικότερα κάθε συλλογικό δικαίωμα. Είναι φανερό ότι ο Δασκαλόπουλος και οι όμοιοι του, βλέπουν τους εργάτες σαν «ομιλούντα εργαλεία », όπως δηλαδή τους έβλεπαν πριν από χιλιάδες χρόνια στην αρχαία Ελλάδα. Τους προειδοποιούμε ότι οι εργάτες αργά ή γρήγορα θα τους δώσουν την απάντηση που τους αρμόζει.

Επίσης καταγγέλλουμε την πλειοψηφία της Γ.Σ.Ε.Ε. που με την λογική των «νόμιμων και λογικών απαιτήσεων του Σ.Ε.Β.», αποδεικνύει ότι το μόνο τους μέλημα, είναι πως θα εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Είναι γνωστό ότι είναι προδότες της εργατικής τάξης και τσιράκια των αφεντικών , πράγμα που πρέπει οι εργάτες να το πάρουν χαμπάρι και να τους πετάξουν έξω από το κίνημά τους.

Καλούμε τους οικοδόμους αλλά και το σύνολο της εργατικής τάξης, όχι μόνο να καταδικάσει τέτοιες μεθοδεύσεις και λογικές, αλλά να οργανωθούν, να συσπειρωθούν στα ταξικά συνδικάτα, να εντείνουν την πάλη τους, όχι μόνο για υπογραφή Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. και κλαδικών αλλά να στοχεύουν τον αγώνα στο να απαλλαγούμε από αυτούς μια για πάντα.

Επίσης τους καλούμε σαν μια πρώτη απάντηση να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία της Πρωτομαγιάς και να δώσουν δυναμικά το παρόν στην συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ. την Τετάρτη στις 1030 πμ στην πλατεία Συντάγματος και στην προσυγκέντρωση  στις 930 πμ στην πλατεία Κάνιγγος.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Σ.ΛΙΤΣΑΣ Γ.ΘΕΟΔΩΡΟΥ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ

 

 

Προκαλεί ο ΣΕΒ και οι εργοδότες που υποστηρίζουν ότι δεν χρειάζεται η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΣΕ), δεν χρειάζονται οι κλαδικές, ούτε αυξήσεις στα μεροκάματα και τους μισθούς.

Αυτά υποστήριξαν στη χθεσινή συνάντηση με την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ για το ζήτημα της υπογραφής νέας ΕΓΣΣΕ, για να αποδείξουν με τον πιο αισχρό τρόπο ότι το κεφάλαιο δεν έχει ευαισθησίες, ότι στο μόνο θεό που πιστεύει είναι το κέρδος και γι΄ αυτό το κέρδος θα κάνει τα πάντα, θα χρησιμοποιήσει όλους τους τρόπους για να το διασφαλίσει.

Έτσι, απαίτησαν από τους εργαζόμενους να ζουν με 500 ευρώ, με 3 ώρες δουλειάς, χωρίς σταθερή και μόνιμη εργασία.

Προχώρησαν και ακόμα παραπέρα, εξηγώντας το ποιες είναι οι αγωνίες των εργαζομένων κατά τον ΣΕΒ. Δεν είναι  ο μισθός, δεν είναι το ωράριο, δεν είναι οι όροι δουλειάς που εξασφαλίζουν αξιοπρεπή ζωή στις οικογένειές τους, αλλά η εξασφάλιση δουλειάς κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Συνεπικουρούμενοι από την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ διαμήνυσαν την ανάγκη της κοινής πορείας εργοδοτών και εργαζομένων στο δρόμο της καπιταλιστικής ανάπτυξης με κριτήριο τα κέρδη των επιχειρηματιών και όχι τις ανάγκες των εργατών.

Τα αποτελέσματα του συμβιβασμού, της ηττοπάθειας, της ενσωμάτωσης των εργαζομένων στις απαιτήσεις του κεφαλαίου τα μετράμε και σήμερα.

Φως στο τούνελ, χωρίς σύγκρουση με τα συμφέροντα του κεφαλαίου, δεν μπορεί να υπάρξει.

Ο μηχανισμός των κοινωνικών διαλόγων που έχουν στο εικονοστάσι ΣΕΒ και ΓΣΕΕ οδηγεί την εργατική τάξη σε συνθήκες εργασιακής ζούγκλας.

Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ φέρνει μεγάλη διαχρονική ευθύνη γιατί πριμοδοτεί τη λογική του κεφαλαίου, γιατί ακόμα και απέναντι στις προκλητικές δηλώσεις του ΣΕΒ βρήκε να πει ότι είναι «λογικές και νόμιμες». Με αυτό τον τρόπο αθωώνει την εργοδοσία και προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια των εργαζομένων για την αιτία των προβλημάτων, που βρίσκεται μέσα στο ίδιο το σύστημα και την κυριαρχία του κεφαλαίου.

Καλούμε τους οικοδόμους και όλους τους εργαζόμενους, να μη σκύψουν το κεφάλι. Να μη δεχτούν να γίνουν σκλάβοι του 21ου αιώνα. Να διεκδικήσουν οργανωμένα, δυναμώνοντας τη συσπείρωση γύρω από το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Να διεκδικήσουν:

  • Την υπογραφή ΕΓΣΣΕ και κλαδικής σύμβασης που να ικανοποιεί τις ανάγκες των οικογενειών μας.
  • Την κατάργηση των νόμων που αφορούν στον ΟΜΕΔ και στις ενώσεις προσώπων.
  • Την καθολική ισχύ και την υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

 

Για τη Διοίκηση

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΑΣΙΟΥΛΑΣ ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΝΤΖΙΑΡΑΣ