ΜΕ ΑΓΩΝΑ ΑΠΟΤΡΑΠΗΚΕ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΠΑΛ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ-ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ: ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΩΝ  ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ

Με ενωμένο αγώνα  των Μαθητών των νυχτερινών ΕΠΑΛ  Αγ. Δημητρίου και Ταύρου αποτράπηκε η κατάργηση και συγχώνευση των τμημάτων των 2 ΕΠΑΛ .

Σήμερα πολυμελής αντιπροσωπεία των μαθητών μετά από μαζικές συνελεύσεις των σχολείων τους επισπεύτηκε τον περιφερικό Διευθυντή εκπαίδευσης Αττικής Κο Γκίνη, του έφρασαν την καθολική αντίθεση τους στην απόφαση κατάργησης και συγχώνευσης των τμημάτων και ειδικοτήτων, τα προβλήματα που τους δημιουργεί μια τέτοια απόφαση μια και πρόκειται για εργαζόμενους μαθητές που πολλούς από αυτούς θα τους έβγαζε έξω από την εκπαιδευτική διαδικασία.

Ο περιφερικός διευθυντής έδωσε ρητή δέσμευση ότι στο ΕΠΑΛ  Αγ. Δημητρίου θα παραμείνουν τα τμήματα όπως έχουν μέχρι σήμερα, στο δε ΕΠΑΛ του Ταύρου μόνο ένα τμήμα θα πάει για συγχώνευση.

Στη συνάντηση συμμετείχε και εκπρόσωπος των μαθητών του νυχτερινού  ΕΠΑΛ

Ν. Φιλαδέλφειας για το οποίο ο π. Διευθυντής είπε οι αλλαγές σ’ αυτό έχουν δρομολογηθεί.

Στο πλευρό των μαθητών βρέθηκε το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας με το παράρτημα Νοτιοανατολικών Περιοχών στη δε σημερινή συνάντηση παραβρέθηκε το Πάμε εκπαιδευτικών. Κατόπιν απαίτησης της ΓΣ των μαθητών του ΕΠΑΛ Αγ. Δημητρίου εκπρόσωπος Του συλλόγου των εκπαιδευτικών, της Ένωσης Γονέων  και εκπρόσωπος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας.

Οι μαθητές προχωρούν σήμερα το βράδυ σε νέες ΓΣ για την ενημέρωση των συμμαθητών τους ,να βγάλουν τα συμπεράσματα του αγώνα και να εξετάσουν το συντονισμό μεταξύ τους για την τήρηση των δεσμεύσεων, την επαφή και με το σύνολο των σχολείων που βρίσκονται σε κινητοποίηση.

Σημειώνετε ότι η απόφαση για στήριξη του αγώνα των μαθητών του Δ. Συμβουλίου Αγ. Δημητρίου  έγινε μετά από πρόταση των συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης .

Η οργάνωση και πάλη με ταξική αλληλεγγύη φέρνει αποτελέσματα

 

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ