ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ Η ΓΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΤΗΣ ΑΕΚ – ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ & ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΣΕ ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ (ΦΩΤΟ)

ΦΩΤΟ-ΑΠΟ-ΤΗ-ΓΣ-ΣΤΟ-ΓΗΠΕΔΟ-ΤΗΣ-ΑΕΚ-15-1-2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η σημερινή στάση εργασίας και η γενική συνέλευση που είχε προκηρύξει το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας στο εργοτάξιο κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ.

Το εργοτάξιο νέκρωσε και οι εργαζόμενοι με την καθολική συμμετοχή τους έδειξαν πως δεν σκύβουν το κεφάλι μπροστά στις απειλές της εργοδοσίας. Μέσα από συζήτηση στη ζωντανή και μαζική γενική συνέλευση, οι εργαζόμενοι μαζί με το Συνδικάτο αποφάσισαν τη συνέχιση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων πολύμορφα, ώστε:

  • να παρθούν όλα τα μέτρα για την πλήρη προστασία όλων των εργαζομένων στο χώρο δουλειάς
  • να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με αυξήσεις στα μεροκάματα, τήρηση του νόμιμου ωραρίου και των μέτρων υγείας και ασφάλειας, βελτίωση των συνθηκών εργασίας.

Κόντρα στην εντατικοποίηση της δουλειάς από την εργοδοσία, που για να ξεζουμίζει περισσότερο τους εργάτες βρίσκει πάτημα σε ολόκληρο το νομοθετικό οπλοστάσιο της τωρινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, οργανώνουμε την πάλη μας με επίκεντρο τις δικές μας ανάγκες.

Ενδεικτικό της βιάσης της εργοδοσίας να μην καθυστερήσουν οι εργασίες είναι ότι ενώ υπάρχει παύση εργασιών σε τμήμα του έργου από την Επιθεώρηση Εργασίας και πριν ακόμα εκδοθεί το πόρισμα για τις συνθήκες του πρόσφατου θανατηφόρου ατυχήματος, βάζει δεκάδες εργάτες να εργάζονται σε χώρους που δεν έχουν ακόμα ληφθεί όλα τα μέτρα προστασίας, όπως τους αναγκάζει – και με την απειλή της απόλυσης – να εργάζονται υπερωρίες, νύχτες, Σαββατοκύριακα, υπό βροχή και με χιόνια.

Για αυτή την κατάσταση ευθύνες έχει και το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας γιατί, παρά τις αλλεπάλληλες παρεμβάσεις που έχει κάνει το Συνδικάτο μας στο συγκεκριμένο χώρο, όπως και σε άλλους, είτε δείχνει ανοχή απέναντι στην εργοδοσία είτε «σταυρώνει» τα χέρια. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο βάζει πλάτη στη μεγαλοεργοδοσία, πράγμα που έχει σχέση και με τη γενικότερη αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, διαψεύδοντας στην πράξη τα παραμύθια περί «δίκαιης» ανάπτυξης.

Οι μόνοι που μπορούμε να επιβάλλουμε το δίκιο μας είμαστε εμείς, οργανωμένοι και συσπειρωμένοι στο Συνδικάτο μας, με τον αγώνα μας ενάντια στο κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του και με το σύνθημα «Μπροστά οι δικές μας ανάγκες – Όχι τα κέρδη των λίγων».

ΦΩΤΟ από τις σημερινές εργασίες στο εργοτάξιο του Γηπέδου της ΑΕΚ: