ΜΕ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΑ ΕΡΓΟΤΑΞΙΑ ΤΗΣ ΑΓΓΕΜΑΡ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ (ΦΩΤΟ) – ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ

aggemar2

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι σημερινές στάσεις εργασίας που προκήρυξε το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας και οι εργαζόμενοι στα εργοτάξια κατασκευής των γραφείων της ναυτιλιακής εταιρείας ΑΓΓΕΜΑΡ στην Καλλιθέα και του Μουσείου Γουλανδρή στο Παγκράτι, στα πλαίσια της προσπάθειάς μας για την ανάπτυξη κινητοποιήσεων με στόχο την υπογραφή συμβάσεων εργασίας με αυξήσεις στα μεγάλα εργοτάξια του κλάδου.

Οι εργαζόμενοι συμμετείχαν μαζικά στις κινητοποιήσεις και στις Γενικές Συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν. Έδειξαν αποφασιστικότητα για συνέχιση των κινητοποιήσεων απέναντι στην αδιάλλακτη στάση της εργοδοσίας, όπως στο εργοτάξιο της ΑΓΓΕΜΑΡ, όπου οι εργοδότες δεν εμφανίστηκαν στη συνάντηση που είχαμε ζητήσει και αξιοποιούν το νομικό οπλοστάσιο που υπάρχει για να μη δίνουν αυξήσεις στους εργαζόμενους, να μην έχουν συλλογικές συμβάσεις.

Οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι για συνέχιση του αγώνα, έτσι ώστε να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους.

Συνεχίζουμε δυναμικά, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα με νέες στάσεις εργασίας, την Παρασκευή 27 Οκτώβρη, στο εργοτάξιο του Αστέρα Βουλιαγμένης, 11.00-13.00 και την Πέμπτη 2 Νοέμβρη 2017 στο εργοτάξιο του Μουσείου Γουλανδρή, 11.00-13.00. Διεκδικούμε αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα και γενικότερα τη βελτίωση των όρων και συνθηκών εργασίας.