Να καπνίσει πάλι η τσιμινιέρα της ΛΑΡΚΟ. Παρασκευή 10 Μάη και ώρα 7μμ στο Σύνταγμα

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ-ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ-ΑΘΗΝΑΣ

Υποδεχόμαστε μαζικά τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ την Παρασκευή στην Ομόνοια στις 6 το απόγευμα.

Χορός κερδών για τους επιχειρηματικούς ομίλους από τη μια, απολύσεις και φτώχεια για τον λαό. Για αυτό πανηγυρίζει η κυβέρνηση της ΝΔ και την ίδια ώρα ανακοινώνει δεκάδες απολύσεις στους εργαζόμενους στη ΛΑΡΚΟ στο έδαφος της εγκληματικής προσπάθειας να συρρικνωθεί η επιχείρηση για τα κέρδη των λίγων.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση της ΝΔ διαφημίζει ότι σκέφτεται να δανειστεί χρήματα (ευρωομόλογο) για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, στην Ερυθρά θάλασσα και αλλού. Πράγμα που θα πληρώσουμε και πληρώνουμε με εκατομμύρια ευρώ σε καθημερινή βάση.

Αυτή η πολιτική γεννά ψέμα και υποκρισία αφού η κυβέρνηση της ΝΔ παραβιάζει ακόμα και τους ίδιους τους νόμους που ψήφισαν, που αναφέρουν ρητά ότι η μεταβίβαση θα ολοκληρωθεί με τους εργαζόμενους στα πόστα τους, μέσα στην επιχείρηση και όχι απολυμένους, σε διάφορα προγράμματα της ΔΥΠΑ.

Παραδίδουν πλούτο αξίας μεγαλύτερης των 20 δισεκατομμυρίων ευρώ για μόλις 6 εκ. ευρώ που θα τον οδηγήσει σε συρρίκνωση και μαρασμό. Αντί να εκσυγχρονίσουν τη ΛΑΡΚΟ, να την αναπτύξουν και να ανοίξουν χιλιάδες θέσεις εργασίας, την κλείνουν και ας είναι η μοναδική βιομηχανία παραγωγής σιδηρονικελίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που θα μπορούσαν εκτός των άλλων η παραγωγή της να αξιοποιηθεί στην εγχώρια κατασκευαστική δραστηριότητα προς όφελος του λαού για κτιριακές υποδομές στη δημόσια υγεία, εκπαίδευση, για τη λαϊκή στέγη κ.α.

Ο κατάλογος της άγριας εκμετάλλευσης για τους εργαζόμενους είναι μεγάλος. Λεφτά για διάφορους καρχαρίες έχουν, χρήμα για τη στήριξη της κερδοφορίας επιχειρηματικών κατασκευαστικών ομίλων. Στο κλάδο μας τσεπώνουν εκατοντάδες εκατομμύρια από τη ληστεία των διοδίων που διαχειρίζονται οι μεγαλοκατασκευαστες, για δρόμους που τους έχει χρυσοπληρώσει ο λαός και τους έφτιαξαν με το αίμα και τον ιδρώτα τους οι εργαζόμενοι.

Δεν πάει άλλο. Κανείς δεν μπορεί  να παρακολουθεί αυτή την κατάσταση!

Ο αγώνας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ μας ενδιαφέρει όλους, συναντιέται με τον αγώνα όλων των εργαζομένων του κλάδου και γενικότερα για αυξήσεις, ΣΣΕ, σύγχρονα εργασιακά δικαιώματα.

Απέναντι στα κέρδη τους προτάσσουμε τις ζωές μας.

Ένας για όλους και όλοι για έναν μαζί με τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ.

Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ. Καλούμε σε μαζική συμμετοχή τους συναδέλφους οικοδόμους την Παρασκευή 10 Μάη και ώρα 7μμ στο Σύνταγμα. Υποδεχόμαστε μαζικά τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ την Παρασκευή στην Ομόνοια στις 6 το απόγευμα.