ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ , ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 16 ΙΟΥΛΗ

ΓΡΟΘΙΑ

Συνάδελφοι,

Η αντιλαϊκή επίθεση κυβέρνησης, τρόικας, κατασκευαστών, βιομηχάνων, εφοπλιστών, συνεχίζεται με μεγαλύτερη ένταση προκειμένου να μη θιχτούν τα κέρδη τους, αλλά και για να μπουν σε νέο κύκλο κερδοφορίας.

Προσπαθούν να διαμορφώσουν συνθήκες τέτοιες, όπου ο εργοδότης θα είναι πλήρως απελευθερωμένος να κάνει ότι γουστάρει: Να προσλαμβάνει εργάτες για ένα χαρτζιλίκι, χωρίς κανένα δικαίωμα και αφού τους ξεζουμίσει να τους πετάει σαν λεμονόκουπες. Να μην έχει κανένα νομικό φραγμό για το πόσες ώρες θα τους απασχολεί και πόσες μέρες. Το μόνο όριο θα είναι η αντοχή του κάθε εργάτη.

Το κράτος τους ότι χρήματα πάνε για να συντηρηθεί ο εργάτης και η οικογένειά του, όπως αυτά για την υγεία, την παιδεία κλπ., τα κόβει για να τα σπρώξει με τη μορφή επιδοτήσεων και ενισχύσεων στα μεγάλα μονοπώλια.

Αυτή η κατάσταση θα συνεχίζεται και θα διαιωνίζεται όσο περιμένουμε από κάποιους άλλους να λύσουν τα προβλήματα των εργατών. Δεν υπάρχουν ούτε σωτήρες, ούτε μεσσίες.

Εμείς θα λύσουμε τα προβλήματά μας μαζί με όλους τους άλλους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, μέσα από μικρές και μεγάλες μάχες, που πρέπει να είναι μαζικές, δυναμικές και στόχο έχουν όχι απλώς να αποκρούσουν την επίθεση, αλλά να ανατρέψουν συνολικά την κατάσταση, παίρνοντας οι ίδιοι την εξουσία από τα χέρια αυτών που την έχουν πραγματικά, δηλαδή τους κεφαλαιοκράτες.

Η απεργία στις 16 Ιούλη είναι μια τέτοια μάχη. Γι΄ αυτό η συμμετοχή όλων μας είναι επιβεβλημένη.

Κανένας μόνος του δεν μπορεί να περιμένει ότι θα σωθεί. Ούτε ο φόβος, ούτε η υποταγή είναι λύση. Ο μόνος δρόμος είναι ο δρόμος της ρήξης και της ανατροπής.

Όλοι μαζί, εργάτες, υπάλληλοι, αυτοαπασχολούμενοι, έχουμε τη δυνατότητα να τους σταματήσουμε και αυτή περνάει μέσα από τη συλλογική δράση, μέσα από το συνδικάτο.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 16 ΙΟΥΛΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΙΣ 10.30 π.μ., ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10.00 π.μ., ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΚΑΝΙΓΓΟΣ