ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ-ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ-ΑΘΗΝΑΣ

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν στις τοπικές κινητοποιήσεις που θα γίνουν στις γειτονιές της Αθήνας στις 29 Νοέμβρη το απόγευμα, πρώτη μέρα της 48ωρης απεργίας της ΟΕΝΓΕ, για το ζήτημα της υγείας.

Στο παμπειραϊκό συλλαλητήριο για την υγεία που αποφασίστηκε μετά από κάλεσμα του σωματείου του νοσοκομείου «ΜΕΤΑΞΑ», στις 7 μ.μ., στην πλατεία Κοραή.

Στο συλλαλητήριο στο Περιστέρι στις 7 μ.μ. στην πλατεία Δημαρχείου για την υπεράσπιση του λαού της Δυτικής Αθήνας, στη πλατεία Γέρακα την ίδια ώρα και σε άλλους δήμους το επόμενο διάστημα.

Οι οικοδόμοι πλήττονται και από επαγγελματικές ασθένειες, λόγω της βαριάς εργασίας που εκτελούν. Πολλές μυοσκελετικές ασθένειες, αναπνευστικά προβλήματα, αλλά και έκτακτοι τραυματισμοί μας ταλαιπωρούν συχνά.

Λόγω των καθυστερήσεων σε ραντεβού, θεραπείες, χειρουργεία στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, καταφεύγουμε  σε ιδιώτες γιατρούς ή ιδιωτικές κλινικές για να αντιμετωπίσουμε τον κάθε φορά τραυματισμό μας. Λόγω της εκτεταμένης ανασφάλιστης εργασίας στον κλάδο, δεν συμπληρώνονται εύκολα τα ένσημα που απαιτούνται για τις παροχές σε χρήμα λόγω ασθένειας.

Για αυτό απαιτείται ο συντονισμός του αγώνα μας με όλους τους εργαζόμενους για αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας που θα καλύπτει όλες τις υγειονομικές μας ανάγκες.