ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΟ ΛΑΥΡΙΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 31 ΜΑΡΤΗ 6 μ.μ. (ΑΓΑΛΜΑ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ) ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ» ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

logo-sse 2

ΣΤΑ «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ» ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 31 ΜΑΡΤΗ 6 μμ ΣΤΟ ΛΑΥΡΙΟ (ΑΓΑΛΜΑ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ)

Συνάδελφοι οικοδόμοι και εργαζόμενοι στις κατασκευές,

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ετοιμάζει ένα ακόμα «αναπτυξιακό συνέδριο», αυτή την φορά στην εργατούπολη του Λαυρίου στις 30 και 31 Μάρτη. Ένα συνέδριο που στόχο έχει να προωθήσει τα συμφέροντα των μονοπωλίων στην περιοχή, πασπαλισμένα με μπόλικη «κοινωνική πολιτική». Έρχεται να υποσχεθεί κάποια ψίχουλα στο λαό, σε μια περιοχή με οξυμένες λαϊκές ανάγκες και  προβλήματα από την έλλειψη έργων υποδομής, ενώ ό,τι έργα γίνονται, όπως η Αττική Οδός, κοστίζουν πανάκριβα στο λαό, ακόμα και για τη χρήση τους. Όλα μπαίνουν στην υπηρεσία των μονοπωλίων για κέρδη.

Οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης ότι τον ερχόμενο Αύγουστο τελειώνουν τα μνημόνια και ότι έρχεται μια «δίκαιη» ανάπτυξη είναι μια απάτη.

Ο κλάδος μας αποτελεί ζωντανό παράδειγμα απόκρουσης αυτής της απάτης. Ενώ πολύ μεγάλα έργα βρίσκονται σε εξέλιξη στην Αττική, μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες ανακαινίζονται στο κέντρο της Αθήνας, στην περιοχή της Συγγρού, των Νότιων προαστίων, ενώ εκατοντάδες μικρά και μεγάλα εργοτάξια ξεπηδούν σε όλη την Αττική, στα οποία κατασκευάζονται γήπεδα, μεγάλα εμπορικά καταστήματα κ.ά. η πλειοψηφία των ημερομισθίων κυμαίνεται από 25 έως 30 ευρώ, η τζάμπα υπερωριακή εργασία οργιάζει, η ανασφάλιστη εργασία θεριεύει, ενώ τα εργατικά «ατυχήματα» ακόμα και θανατηφόρα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα. Τέτοια χαρακτηριστικά θα έχει η ανάπτυξη που προσδοκούν από τον κλάδο μας.

Είναι ακριβώς η ίδια επιχειρηματολογία που έχουμε ακούσει και στο παρελθόν από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Καλλιεργεί αυταπάτες και ψεύτικες προσδοκίες την ώρα που ετοιμάζεται να φέρει άλλους 88 αντεργατικούς νόμους για να κλείσει η 4η αξιολόγηση.

Η αναπτυξιακή πολιτική της κυβέρνησης, η «δίκαιη» ανάπτυξη που ευαγγελίζεται, εκφράζεται γλαφυρά στην παραπέρα μείωση των συντάξεων, στην φοροληστεία με το ψαλίδισμα του αφορολόγητου, στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις ακινήτων για χρέη προς το δημόσιο από 500 ευρώ και πάνω. Ταυτόχρονα, συνεχίζει και εντείνει την καταστολή απέναντι στους εργατικούς-λαϊκούς αγώνες, όπως το έδειξε με την αυτεπάγγελτη δίωξη σε όποιον αγωνίζεται για την προστασία της λαϊκής κατοικίας, με το ξήλωμα του δικαιώματος στην απεργία, με το χτύπημα μιας σειράς κινητοποιήσεων των εργαζομένων.

Δεν πρέπει να υπάρχει καμία αυταπάτη ότι θα υπάρξει αποκατάσταση από την κυβέρνηση των απωλειών που είχαμε τα τελευταία χρόνια. Δεν έχει σκοπό να επαναφέρει τον κατώτερο μισθό στα προ κρίσης επίπεδα, ούτε τις κλαδικές συμβάσεις και ό,τι δικαιώματα χάσαμε.

Τίποτα δε μας χαρίζεται – Όλα κατακτιούνται με αγώνες, σε σύγκρουση με την εργοδοσία και το κράτος της.

Παλεύουμε για:

  • Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με κατώτερο μισθό στα 751 ευρώ, κανείς κάτω από αυτό.
  • Υπογραφή κλαδικής σύμβασης με ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα.
  • Προστασία της εργατικής-λαϊκής κατοικίας ενάντια στις κατασχέσεις.

Υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει, κόντρα σε όλους όσους μας θέλουν σύγχρονους δούλους στον 21ο αιώνα.

Δεν έχουμε καμιά εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση που με τη ρητορική της γεωστρατηγικής αναβάθμισης επιδιώκει την αναβάθμιση των μεγαλοκατασκευαστών, των επιχειρηματιών, των τραπεζιτών, συνολικά του κεφαλαίου, κόντρα στα λαϊκά συμφέροντα.

Για τα συμφέροντα των μονοπωλίων μας εμπλέκουν όλο και πιο βαθιά στο κουβάρι των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων, φέρνουν όλο και πιο κοντά τον πόλεμο. Η κυβέρνηση με αυτό το ρόλο που έχει αναλάβει, έχει τεράστιες ευθύνες, για την βάση της Σούδας που την διατηρεί και την αναβαθμίζει, για την προετοιμασία δημιουργίας μιας σειράς νέων ΝΑΤΟϊκών βάσεων σε όλη την χώρα. Μας ετοιμάζουν για να γίνουμε κρέας στα κανόνια των ιμπεριαλιστών και γι’ αυτό απαιτείται επαγρύπνηση.

Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους γειτονικούς λαούς, όλα γίνονται για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των δρόμων μεταφοράς. Αυτοί που σήμερα μας παίρνουν το σπίτι, μας αφήνουν άνεργους, μας κόβουν τους μισθούς, είναι οι ίδιοι που αύριο θα μας καλούν να πολεμήσουμε κάτω από ξένη σημαία, θα μας ξεκληρίζουν τις οικογένειες. Είναι οι ίδιοι που στο τέλος του πολέμου θα συνεχίζουν να μας ξεζουμίζουν για να κερδίζουν απρόσκοπτα μια χούφτα παράσιτα.

Απαιτούμε:

  • Τώρα να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, καμία δαπάνη για ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς.
  • Έξω τώρα η χώρα μας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.
  • Μπροστά στην νέα επίθεση κυβέρνησης-ΕΕ-μονοπωλίων, κλιμακώνουμε και προετοιμαζόμαστε για νέους ακόμα πιο δυναμικούς, πιο μαχητικούς αγώνες.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους στην συγκέντρωση των σωματείων το Σαββάτο 31 Μάρτη 6 μ.μ. στο Άγαλμα Μεταλλωρύχων, στο Λαύριο.