ΟΡΓΗ & ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΗΣ ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

%ce%b1%ce%b7%cf%83-%ce%ba%ce%bf%ce%b6%ce%b1%ce%bd%ce%b7%cf%83-ergatiko-atyxhma-4-2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των νεκρών συναδέλφων μας που σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια εργασιών στη 5η Μονάδα του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού ( ΑΗΣ) στον Αγ. Δημήτριο Κοζάνης.

Νιώθουμε οργή και αγανάκτηση γιατί βλέπουμε τις ζωές των συναδέλφων μας να χάνονται σε καθημερινή βάση στους χώρους δουλειάς. Πλέον κανένας δεν μπορεί να μιλάει για «κακιά στιγμή» ή σύμπτωση αλλά ξεκάθαρα για εργοδοτική δολοφονία που μπροστά στα κέρδη τους είναι ανεξέλεγκτοι και αδίστακτοι.

Η  κυβέρνηση είναι υπόλογη  για την κατάσταση που επικρατεί στους χώρους δουλειάς και έχει  τεράστιες ευθύνες που με την εγκληματική της πολιτική όχι μόνο δεν παίρνει μέτρα προστασίας για τις ζωές των εργαζομένων αλλά ενισχύει αυτή τη τραγική κατάσταση με τη θέσπιση του 10ωρου χωρίς αμοιβή, εκθέτοντας τις ζωές μας σε μεγαλύτερους κινδύνους, ώστε να μπορούν οι μεγαλοεργολάβοι να θησαυρίζουν από τον δικό μας ιδρώτα.

Καλούμε τους οικοδόμους να μην ανεχτούν άλλο αυτή τη κατάσταση και να οργανώσουν τον αγώνα τους μαζί με το Συνδικάτο. Όλοι στην παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 19 Απρίλη στις 730 στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΔΔΗΕ Χαλκοκονδύλη 30, Αθήνα.

Χτίζουμε γερά θεμέλια αντίστασης, οργανωνόμαστε και υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα μας στη δουλειά και στη ζωή.