ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ

SSE-15-04-2015

ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΚΑΤΩΤΕΡΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΣΤΑ 751 ΕΥΡΩ ΩΣ ΒΑΣΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΣΕ ΣΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ

Το Δ.Σ του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας αποφάσισε την πραγματοποίηση μαζικής παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας, Σταδίου 29, την Τετάρτη 15 Απρίλη, στις 11 το πρωί, για να απαιτήσουμε την επαναφορά με νόμο του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ ως βάση διαπραγμάτευσης και την επαναφορά των Συλλογικών συμβάσεων εργασίας στα επίπεδα που ήταν πριν την κατάργησή τους με Πράξη νομοθετικού περιεχομένου καθώς και την επαναφορά της μετενέργειας.

Δε δεχόμαστε το δούλεμα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και του υπουργού Εργασίας Σκουρλέτη ότι η επαναφορά θα έρθει μέσα από το διάλογο με τους εργοδότες.

Απαιτούμε:

Αντί να κόψουν το λαιμό τους για να ικανοποιήσουν τα αιτήματα των κατασκευαστών, των βιομηχάνων, των τραπεζιτών και όλων αυτών που θησαυρίζουν από το δικό μας ιδρώτα, για νέα προνόμια και διευκολύνσεις, να κόψουν το λαιμό τους για το πώς θα ελαφρύνουν τα βάρη της κρίσης που φορτώνονται συνέχεια στις πλάτες των εργατών και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.

Ο κοινωνικός διάλογος που ετοιμάζουν είναι το άλλοθι για να συνεχίζουν το έγκλημα που διαπράττουν κυβερνήσεις και κεφάλαιο απέναντι στα δικαιώματα των εργαζομένων.

Καλούμε τους συναδέλφους σε μαζική συμμετοχή για να δοθεί ξεκάθαρη απάντηση πως δε δεχόμαστε την κοροϊδία, δε συμβιβαζόμαστε με την ανέχεια και τη φτώχεια, ότι αρνούμαστε να υποταχτούμε στις ορέξεις του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του.

Η προστασία της ζωής μας περνάει μέσα από τα δικά μας χέρια και από τους αγώνες μας. Καμία ανοχή, καμιά αναμονή

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΑΠΡΊΛΗ, ΩΡΑ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ,

ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, (Σταδίου 29).