ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ 6 ΙΟΥΝΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

syndokato-oikodomvn-athhnas

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

Η τρικομματική κυβέρνηση (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΑΡ) δίνει τα πάντα για το κεφάλαιο, ξεζουμίζοντας το λαό με καταιγίδα αντιλαϊκών μέτρων. Τα “αναπτυξιακά” έργα που σχεδιάζουν θα συνοδευτούν από τη δημιουργία ελάχιστων θέσεων εργασίας και αυτές με όρους που δεν θα ξεχωρίζεις αν είσαι εργαζόμενος ή δούλος.

Καμία αυταπάτη καμία αναμονή.

Η ανεργία στον κλάδο έχει χτυπήσει κόκκινο. Οι επιπτώσεις της στους οικοδόμους και τις οικογένειές τους είναι πολλές και τεράστιες. Διαρκούν για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Αποτέλεσμα, η καθημερινότητα μέρα με τη μέρα να γίνεται πραγματικός Γολγοθάς, αφού στερούμαστε εκτός του μεροκάματου και τα αναγκαία προς επιβίωση. Είμαστε ανασφάλιστοι, χωρίς γιατρούς, φάρμακα, νοσοκομειακή περίθαλψη κ.α..

Στερούν την πρόσβαση των παιδιών μας στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμοούς. Μας σπρώχνουν όλο και περισσότερο στην εξαθλίωση με την πολιτική τους.

Αντιστεκόμαστε, οργανώνουμε την πάλη μας,

δυναμώνουμε τον αγώνα μας.

 

 

Διεκδικούμε άμεσα:

  • Δωρεάν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Έκτακτο «βοήθημα» για όλους τους οικοδόμους.
  • Μείωση των προϋποθέσεων για την χορήγηση επιδόματος ανεργίας, για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία.
  • Μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. Κατάργηση της αύξησης κατά δύο χρόνια των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των οικοδόμων.
  • Δωρεάν μετακίνηση με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας.
  • Απαλλαγή από κάθε είδους χαράτσια, δημοτικά τέλη και φόρους.
  • Να καλυφθεί το σύνολο των αιτήσεων στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς και να γίνουν δεκτά όλα τα παιδιά, ελλήνων και μεταναστών, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να καταργηθούν τα τροφεία.

 

 

Καλούμε τους συναδέλφους,

να συμμετέχουν μαζικά μαζί με τις οικογένειές τους, στην παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας την Πέμπτη 6 Ιούνη στις 11 πμ.

ΜΑΙΟΣ 2013