ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ & ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΣΕ ΕΡΓΟΤΑΞΙΑ (ΦΩΤΟ)

koropi-2

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας πραγματοποίησε περιοδείες την Παρασκευή 15 Φλεβάρη στα εργοτάξια επέκτασης του Αεροσταθμού του Αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος, του Εκπτωτικού Χωριού στα Σπάτα και της κατασκευής φαρμακευτικής εταιρείας στο Κορωπί.

Στα εργοτάξια αυτά, όπου συγκεντρώθηκαν όλοι οι εργαζόμενοι, έγινε συζήτηση για τις εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος που αφορούν τον κλάδο. Κυρίως το ζήτημα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, αλλά και την απάντηση του κλάδου στην αύξηση του κατώτατου μισθού στα 650 ευρώ από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με κλιμάκωση του αγώνα για υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα και γενικότερα βελτίωση των όρων και συνθηκών εργασίας.

Επίσης, η συζήτηση στάθηκε και στο χαρακτήρα της ανάπτυξης, για ποιον γίνονται τα μεγάλα έργα, ποιος ωφελείται από αυτά. Π.χ. κατασκευάζονται έργα που έχουν ανάγκη οι επιχειρηματικοί όμιλοι, ο τουρισμός, όπως η επέκταση του αεροδρομίου, του εκπτωτικού χωριού, παράλληλα με μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, ενώ έργα που έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι βρίσκονται στα αζήτητα. Κι αυτά φτιάχνονται με μεροκάματα καθηλωμένα, εξαντλητικά ωράρια και εντατικοποίηση της εργασίας κ.τ.λ.

Υπογραμμίστηκε ότι ο αγώνας μας πρέπει να βάζει στο στόχαστρό του όλη αυτή την πολιτική και στο επίκεντρό του τις σύγχρονες ανάγκες μας. Τέλος, η συζήτηση κατέληξε στην ανάγκη οργάνωσης και συσπείρωσης στο Συνδικάτο, για να μπορούμε να παλέψουμε πιο αποτελεσματικά.